evia fotia kammena
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus, από τα 119.870 στρέμματα που κάηκαν, τα 63.100 είναι δασικές εκτάσεις - Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά

Στα 119.870 στρέμματα προσδιορίζει την καμένη έκταση στις Ροβιές στην Εύβοια το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικών καταγραφών EFFIS, ενώ υπολογίζει ότι από την φωτιά έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές 864 σπίτια και έχουν επηρεαστεί 1.659 κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus, από τα 119.870 στρέμματα που κάηκαν, τα 63.100 είναι δασικές εκτάσεις.

Λίγες ημέρες πριν η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσίευσε στοιχεία συνολικά για το νησί της Εύβοιας σε σχέση με τις ζημιές που προκάλεσαν οι φωτιές.

Σύμφωνα με αυτά η καμένη έκταση στο νησί αγγίζει τα 507.950 στρέμματα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύστημα EFFIS προσδιόριζε την καμένη έκταση στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας (ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και κατακαίει την Γορτυνία) σε 150.150 στρέμματα που είναι δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιές στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθεί με 111.120 καμένα στρέμματα η φωτιά που κατέκαψε τη Λακωνία (στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου) και στην τέταρτη θέση η πύρινη λαίλαπα στην Αττική που αποψίλωσε συνολικά -σύμφωνα με το EFFIS- 84.540 στρέμματα δάσους.

Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χαρτογράφηση των περιοχών της Αττικής και της Εύβοιας που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου.

screenshot_1.png

Η ενεργοποίηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το 2021 αποδεικνύεται καταστροφικό για τη χώρα μας, αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις καθώς μέχρι την 14η Αυγούστου στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κάηκαν 1.160.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η χώρα μας είναι έτσι στη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε απώλειες, μετά την Ιταλία.

Στην Ιταλία κάηκαν 1.200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιφάνεια περίπου ίση με αυτή σχεδόν ολόκληρης της Ρώμης, της πρωτεύουσας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα