Εύβοια: Τεράστια οικολογική καταστροφή δείχνει η υπηρεσία Copernicus
Η μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών από μία πυρκαγιά - Εκτίμηση του Copernicus για 700.000 καμένα στρέμματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η υπηρεσία Copernicus, συνολικά η περιοχή που έχει καεί από τις φωτιές αντιστοιχεί σε 50.456,1 εκτάρια (σ.σ.: ένα εκτάριο ισούται με 10 τετραγωνικά μέτρα) ήτοι 504.561 τετραγωνικά, ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά πύρινα μέτωπα είναι 14. 

Ο πληθυσμός στην περιοχή ενδιαφέροντος αντιστοιχεί σε 28.838 κατοίκους, από τους οποίους περίπου 5.448 έχουν επηρεαστεί. Σε ό,τι αφορά στις υποδομές, έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς κατοικίες, εργοστάσια, σχολεία και κοιμητήρια, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας. Τεράστιος είναι και ο αριθμός των δασικών εκτάσεων που έχουν καεί. Συνολικά μόνο η καμένη δασική έκταση υπολογίζεται σε 27.206,2 εκτάρια δάσους.

screenshot_1.png

Στον χάρτη που επισυνάπτει φαίνεται η έκταση των περιοχών που κάηκαν από τη φωτιά, αλλά και οι περιοχές στις οποίες τα πύρινα μέτωπα είναι ακόμα ενεργά.

Για τις πυρκαγιές η ευρωπαϊκή υπηρεσία αναφέρει: «Από το απόγευμα της Πέμπτης πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Εύβοιας και στο βόρειο κομμάτι της Αττικής, οι οποίες κατακαίουν τεράστιες δασικές εκτάσεις, τμήματα αστικού ιστού και αγροτικές περιοχές. Οι μέτριας έντασης άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι οι δασικές εκτάσεις είναι ιδιαίτερα εύφλεκτες έκαναν πολύ δύσκολη τη δουλειά των πυροσβεστών. Πολλοί πυροσβέστες και οχήματα συνεχίζουν να επιχειρούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Την ίδια ώρα, τα μέτωπα που συνεχίζουν να καίνε, είναι πολλά (σ.σ.: 14 ενεργά) κι ως εκ τούτου, οι καμένες εκτάσεις πληθαίνουν ώρα με την ώρα».

screenshot_3.png

Χάρτης δείχνει το μέγεθος της καταστροφής

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν οι πυρκαγιές σε Αττική Εύβοια και Πελοπόννησο αποτυπώνεται στην απεικόνιση που δημοσίευσε το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον χάρτη φαίνονται τα καμμένα στρέμματα που αφήνουν πίσω τους οι φλόγες και γίνεται διαβάθμιση ανά πληγείσα περιοχή.

Παράλληλα γίνεται και καταγραφή της συνδρομής των χωρών της Ευρώπης που έστειλαν πυροσβεστικές εναέριες δυνάμεις αλλά και επίγεια μέσα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση.

screenshot_2.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα