Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τρία της Πολιτικής Προστασίας τα οποία επιχειρούν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς το οποίο ξεκίνησε από καλλιέργειες σιταριού και έχει περάσει σε δρυοδάσος το οποίο συγκαταλέγεται στις περιοχές Natura 2000.
Συνεπώς με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Όπως ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρης Γουδήρας «το έργο της πυροσβεστικής από την στιγμή που δεν μπορούν να πετάξουν αυτή την ώρα εναέριες δυνάμεις, αποτελούν οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέον στην περιοχή».
Θυμίζουμε ότι νωρίτερα πυρκαγιά είχαμε και στα Πετροκέρασα Λαγκαδά, η οποία με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου τέθηκε υπό έλεγχο αφού πρώτα έκαψε ένα τροχόσπιτο και απείλησε κατοικίες.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom