Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha .
Αν δεν συμβεί αυτό, η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει, επισήμανε ο υπουργός Yγείας ο οποίος τόνισε ότι η προσπάθεια εμβολιασμού «δεν κρύβει κάτι, είναι η μάχη για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται από την πανδημία».
Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα και την λειτουργία των νοσοκομείων ο υπουργός Yγείας είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Υπάρχει μια αργή, μικρή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες κάτι το οποίο απ' ό,τι φαίνεται προβληματίζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και δυστυχώς μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους, στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.
«Την ελευθερία την στερεί ο ιός, άρα πάμε κόντρα στον ιό και όχι στον εμβολιασμό», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους νέους, ενώ για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.
Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό και το ένα τρίτο από αυτά αφορά σε νέους.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom