Ρόδος: 19 αγωγές άσκησε ο γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμούς
Ο 65χρονος γιατρός που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες, έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος

Δεκαεπτά αγωγές ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου κι ακόμη δύο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει ασκήσει εις βάρος γυναικών που τον καταμήνυσαν για σεξουαλικά εγκλήματα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 65χρονος γυναικολόγος μαιευτήρας.

Ο 65χρονος, που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες, έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ έως την 30.6.2021 και της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, χθες υπέβαλε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου ακόμη δύο αγωγές εις βάρος ισάριθμων γυναικών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες θα ασκήσει ακόμη 3 (σε μια μηνύτρια έχει ασκήσει δύο αγωγές).

Η πρώτη αγωγή που ασκήθηκε χθες, με την οποία διεκδικείται αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ, στρέφεται εις βάρος μιας 41χρονης που υποστήριξε πως είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον μηνυόμενο τον Φεβρουάριο του 2017.

Στην πρώτη της εξέταση και ενώ βρισκόταν ξαπλωμένη, όπως ισχυρίστηκε, ο γιατρός ξεκίνησε την εξέταση αγγίζοντάς την σε πολύ ευαίσθητα σημεία που κανένας άλλος γυναικολόγος στο παρελθόν δεν είχε επαφή και που δεν είχαν σχέση με την εξέταση και την ίδια ώρα την ρωτούσε σχετικά με την προσωπική και σεξουαλική της ζωή πράγμα το οποίο θεώρησε ότι θα είχε ίσως σχέση με το γυναικολογικό της πρόβλημα.

Διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο της εξέτασης της έλαβε, όπως λέει, την απάντηση από τον ιατρό ότι προσπαθεί να την χαλαρώσει. Ισχυρίστηκε ότι κατά την διάρκεια της εξέτασης είχε αρχίσει να αυτοϊκανοποιείται.

Ο ιατρός χαρακτηρίζει παντελώς ψευδείς τους ισχυρισμούς της.

Η δεύτερη αγωγή που ασκήθηκε με την οποία ζητείται αποζημίωση ίδιου ύψους στρέφεται εις βάρος μιας 28χρονης που εξέθεσε ότι την άνοιξη του έτους 2016, αναζήτησε έναν γυναικολόγο για να κάνει ένα τεστ ΠΑΠ.

Ένα συγγενικό της πρόσωπο της σύστησε τον μηνυόμενο και αφού έκλεισε ραντεβού, επισκέφθηκε τον μηνυόμενο συνοδευόμενη από τους γονείς της. Μπήκε όπως είπε στο ιατρείο για την εξέταση. Ξάπλωσε και καθώς την πλησίασε ο μηνυόμενος για την εξέταση διέκρινε ότι δεν φορούσε γάντια.

Ο μηνυόμενος, όπως ισχυρίζεται, διείσδυσε με ορμή τα γυμνά του δάχτυλα στον κόλπο της και για αρκετή ώρα έκανε αισθησιακές και απότομες κινήσεις με αυτά, οι οποίες δεν παρέπεμπαν σε γυναικολογική εξέταση αλλά ήταν σαν να προσπαθούσε να την φέρει σε οργασμό. Υποστηρίζει ότι αυτό που έζησε της άφησε μεγάλο ψυχικό τραύμα και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει ολοκληρωτικά.

Στο μεταξύ εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου η εξέταση του αιτήματος του γυναικολόγου για την εξαφάνιση άλλως μεταρρύθμιση της διάταξης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει εισηγηθεί την απόρριψή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη σύσκεψη Χάρη Δούκα με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γρίπη
Γρίπη ή κρυολόγημα: Πώς να τα ξεχωρίσετε και να αναρρώσετε γρήγορα
Παρότι συχνά συγχέονται, πρόκειται για διαφορετικές παθήσεις με σημαντικές διαφορές στην ένταση, τη διάρκεια και τις πιθανές επιπλοκές.
Γρίπη ή κρυολόγημα: Πώς να τα ξεχωρίσετε και να αναρρώσετε γρήγορα
κινητό τηλεφωνο
Τηλεφωνικές απάτες από Πολωνία και Ολλανδία: Τι πρέπει να προσέχετε
Την τελευταία περίοδο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρατηρεί αύξηση στις απόπειρες τηλεφωνικής απάτης, ενώ συνεχίζονται έρευνες για phishing μέσω...
Τηλεφωνικές απάτες από Πολωνία και Ολλανδία: Τι πρέπει να προσέχετε
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Στους δρόμους της Αθήνας χιλιάδες πολίτες κατά της αμερικανικής επέμβασης
Πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες και κοινωνικοί φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Βενεζουέλας καταδικάζοντας την επέμβαση και...
Στους δρόμους της Αθήνας χιλιάδες πολίτες κατά της αμερικανικής επέμβασης
venezuela
Βενεζουέλα: Πώς φτάσαμε στη σύλληψη Μαδούρο – Ένα ιστορικό της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ
Η υπόθεση Μαδούρο: Πολιτική κρίση, διεθνής επέμβαση και ανοιχτά ερωτήματα νομιμότητας
Βενεζουέλα: Πώς φτάσαμε στη σύλληψη Μαδούρο – Ένα ιστορικό της σύγκρουσης με τις ΗΠΑ