Κορονοϊός: Πόσο κινδυνεύουν τελικά τα παιδιά να νοσήσουν σοβαρά
ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ / SOOC
Οι επιστημονικές μελέτες Πανεπιστημίων της Βρετανίας σχετικά με την Covid - 19

Ερευνητές έχουν μελετήσει το επικείμενο θέμα σε πανεπιστήμια της Βρετανίας

Η ανάλυση των στοιχείων σχετικά με τις μολύνσεις και την διασπορά του κορονοϊού επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν σε ανησυχητικό βαθμό είτε να αρρωστήσουν σοβαρά είτε να χάσουν τη ζωή τους από την Covid - 19.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας συμπεριλαμβάνουν στοιχεία από τους 12 πρώτους μήνες της πανδημίας στην Αγγλία, σύμφωνα με τα οποία 25 παιδιά κάτω των 18 ετών πέθαναν από την Covid - 19. Η συνολική εκτίμηση επί του θέματος του κινδύνου θανάτου αφορά περίπου δύο στο ένα εκατομμύριο παιδιά, μετά από επιστημονική εκτίμηση, με πηγές από το BBC. Επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και νευροαναπηρίες όπου ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συμβουλευτική επιτροπή θα έχει στη διάθεσή της τα συμπεράσματα της έρευνας.

Επιπλέον το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός ότι πρόσφαρα οι έφηβοι και τα παιδιά δεν συμμετέχουν στον εμβολιασμό κάτι που ισχύει για όλες τις χώρες του κόσμου ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν υποκείμενα νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο. 

Επιστήμονες του University College London και των πανεπιστημίων των York, Bristol και Liverpool λένε ότι οι μελέτες τους πάνω σε παιδιά είναι οι πιο περιεκτικές μέχρι στιγμής σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Μετά από έλεγχο των στοιχείων της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, βρήκαν ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που έχουν πεθάνει από την Covid-19 είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ενώ οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι κάποια ασθένεια δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, οι έξι δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα καταγεγραμμένα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σε μια περαιτέρω ανάλυση, 36 παιδιά είχαν βγει θετικά στον κορονοϊό όταν πέθαναν ενώ αλλά έχασαν τη ζωή τους από άλλες αιτίες.

Η αντιμετώπιση του κορονοϊού στις παιδικές παθήσεις

Οι επιστημονικές μελέτες βασίστηκαν στα ξεχωριστά στοιχεία  για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους στην Αγγλία  που νοσηλεύονταν λόγω κορονοϊού μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021:

Περίπου 5.800 παιδιά εισήχθησαν με τον ιό, σε σύγκριση με περίπου 367.000 που μπήκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο για άλλους έκτακτους λόγους συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών. Ανάμεσά τους οι 250 χρειάστηκε να μπουν στην εντατική επειγόντως.

Υπήρξαν 690 παιδιά που μπήκαν στο νοσοκομείο για σπάνια φλεγμονώδη πάθηση που σχετιζόταν με την Covid-19, που αποκαλείται παιδιατρικό φλεγμονώδες σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων, το PIMS-TS.

Παρόλο που ο απόλυτος κίνδυνος ήταν μικρός, παιδιά με πολλαπλές παθήσεις, παχύσαρκα παιδιά και νεαροί άνθρωποι με καρδιακές και νευρολογικές παθήσεις κινδύνευαν περισσότερο.

Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Russell Viner, ανέφερε πως οι περίπλοκες αποφάσεις για τον εμβολιασμό και την προστασία των παιδιών απαιτούν πολλές πηγές, όχι μόνο τη δουλειά των συγκεκριμένων επιστημόνων. Πρόσθεσε πάντως ότι αν υπάρχει επάρκεια εμβολίων, η έρευνά τους προτείνει ότι κάποιες ομάδες παιδιά μπορεί να έχουν όφελος από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

«Νομίζω από τα στοιχεία μας και από την απολύτως προσωπική μου άποψη, θα είναι πολύ λογικό να εμβολιαστούν οι ομάδες που έχουμε μελετήσει, οι οποίες δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο θανάτου, αλλά γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά και να μπουν στην εντατική, παρόλο που είναι ακόμη χαμηλός, είναι υψηλότερος από εκείνον του γενικού πληθυσμού», τόνισε.

Ο καθηγητής συνέχισε πως τα επιπλέον στοιχεία για τους εμβολιασμούς  πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη λήψη αυτής της απόφασης. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αναμένεται να στείλουν τα νέα στοιχεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα