Τουρισμός για όλους: Παράταση μέχρι τη Δευτέρα στις αιτήσεις
Παράταση τριών ημερών για όλα τα ΑΦΜ έλαβε το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού - Σήμερα μπορούν να κάνουν αίτηση τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 8 και 9

Την τριήμερη παράταση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργος Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Σήμερα, θα ήταν η τελευταία μέρα των αιτήσεων αλλά όπως είπε η υφυπουργός, λόγω της μεγάλης ζήτησης αποφασίστηκε να υπάρξει μια μικρή παράταση που θα αφορά όλα τα ΑΦΜ, μέχρι τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, ενώ η πλατφόρμα ανοίγει καθημερινά για συγκεκριμένα ΑΦΜ. Σήμερα, Παρασκευή, 9 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε οκτώ (8) και εννέα (9).

Μέχρι τη Δευτέρα η παράταση

Από αύριο, Σάββατο 10 Ιουλίου και έως και τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, θα μπορούν όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ανεξαρτήτως του ΑΦΜ τους.

Η κα. Ζαχαράκη τόνισε πως η παράταση δόθηκε λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί επιπλέον παράταση

Επιπλέον η υφυπουργός σημείωσε πως ήδη πάνω από 200.000 πολίτες έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα ενώ τα voucher των διακοπών θα δοθούν στις αρχές Αυγούστου.

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

Δύο κατηγορίες Voucher

Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:

Δικαιούχοι με voucher για τουριστικά καταλύματα οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων και να κάνουν κράτηση. Η διαμονή σε κατάλυμα μπορεί να είναι για 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις όχι συνδυασμός.

Δικαιούχοι με voucher για Τουριστικό Γραφείο, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των τουριστικών γραφείων που έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων – τουριστικά γραφεία. Oι δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφείων ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑ από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει περιορισμός στις ημέρες που διαρκεί ένα τουριστικό πακέτο, μπορεί να είναι 1 ή και περισσότερες ημέρες καθώς και πώς δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher.

Τι επιδοτείται

Δικαιούχοι με voucher για τουριστικά καταλύματα

Ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να αξιοποιήσει το evoucher που έχει στην κατοχή του για 4 ή 3 ή 2 διανυκτερεύσεις και να επιδοτηθεί ως εξής:

  • 2 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή
  • 3 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή
  • 4 διανυκτερεύσεις Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Δικαιούχοι με voucher για Τουριστικό Γραφείο

Ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να αξιοποιήσει το evoucher που έχει στην κατοχή του σε τουριστικό πακέτο της επιλογής σας από τα συμβεβλημένα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021