Τουρισμός για όλους: Ποιες είναι οι 2 κατηγορίες δικαιούχων
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα τουρισμός για όλους 2021 - Ποιες είναι οι κατηγορίες των δύο voucher που χορηγεί το υπουργείο Τουρισμού

Το πρόγραμμα διακοπών του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», ανοίγει νέο κύκλο αιτήσεων για νέους δικαιούχους εντός των προσεχών ημερών, ενώ δεν αποκλείεται οι νέες αιτήσεις να ξεκινήσουν και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει μάλιστα, πως η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους του προγράμματος, θα ανοίξει τέλος του μήνα. Ωστόσο σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου, τελευταία ημέρα του μήνα και δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Να σημειωθεί ότι έχει λήξει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και η περίοδος υποβολής των ενστάσεων των παρόχων του προγράμματος. Μόλις ολοκληρωθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης παρόχων, το υπουργείο Τουρισμού θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες για τις αιτήσεις των δικαιούχων.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» αποσκοπεί στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού ενώ για το έτος 2020 η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές

Κατηγορίες δικαιούχων

Για το πρόγραμμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:

Δικαιούχοι με voucher για τουριστικά καταλύματα

  • Οι δικαιούχοι με voucher καταλύματος έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων και να κάνουν κράτηση.
  • Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher
  • Η διαμονή σε κατάλυμα μπορεί να είναι για 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις όχι συνδυασμός.

Δικαιούχοι με voucher για Τουριστικό Γραφέιο

  • Οι δικαιούχοι με voucher τουριστικού γραφείου έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των τουριστικών γραφείων που έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων – τουριστικά γραφεία.
  • Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher.
  • Oι δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφείων ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑ από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων.
  • Μπορούν να δημιουργήσουν σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ένα τουριστικό πακέτο που θα συνδυάζει δύο τουλάχιστον υπηρεσίες, αναφέρουμε ενδεικτικά: ▪ ξενοδοχείο + μεταφορά, ▪ ξενοδοχείο + μουσείο, ▪ ξενοδοχείο + γεύματα, ▪ ξενοδοχείο + μεταφορά + μουσείο, ▪ γεύματα + δραστηριότητα, ▪ μεταφορά + καταδύσεις κ.ο.κ.
  • Το ξενοδοχείο που θα επιλεγεί μέσω τουριστικού γραφείου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ στο μητρώο παρόχων καταλυμάτων. Αν τυχαίνει να περιλαμβάνεται στο μητρώο η τιμή συνεργασίας ισχύει ΜΟΝΟ για τους δικαιούχους vouchers καταλυμάτων.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στις ημέρες που διαρκεί ένα τουριστικό πακέτο, μπορεί να είναι 1 ή και περισσότερες ημέρες.

Το πόσο της επιδότησης

Το ποσό της επιδότησης εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, ορίζεται ως εξής :

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ VOUCHER ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ 2 ή 3 διανυκτερεύσεις 100% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα σαράντα ευρώ (40€). ΓΙΑ 4 διανυκτερεύσεις 80% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€). 

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

  • Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους" είναι προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»