Lockdown: Γάμοι και βαφτίσεις με 300 άτομα από την 1η Ιουλίου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Οι γάμοι και οι βαπτίσεις θα γίνονται με μουσική, αλλά απαγορεύεται ο χορός, σύμφωνα με τη νέα χαλάρωση των μέτρων του lockdown

Στη χαλάρωση των μέτρων γύρω από τους γάμους και τις βαπτίσεις, δίνοντας διευκρινίσεις για το τι ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο αλλά και από 1ης Ιουλίου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ-1 το πρωί της Παρασκευής, γίνονται σημαντικά βήματα χαλάρωσης, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία», κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους από την στιγμή που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Επίσης, ερωτήθηκε για το πλαίσιο των δεξιώσεων σε γάμους και βαπτίσεις επαναλαμβάνοντας τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το όριο των 300 ατόμων που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου είναι αρκετό λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχει όριο σε σχέση με το ωράριο κυκλοφορίας, ενώ τον... ρυθμό θα δίνει η μουσική.
 

Τέλος, υποστήριξε ότι οι κανόνες που θα ισχύουν είναι αυστηροί. Έτσι, οι ροτόντες πρέπει να είναι έως οχτώ άτομα, ενώ στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι καθώς θα απαγορεύεται ο χορός.

Είπε ότι δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν η μουσική θα είναι με ορχήστρα ή όχι, λέγοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να χορέψουμε». «Μακάρι να τελειώσουμε με την πανδημία και να επανέλθουμε, όμως, αυτοί είναι οι κανόνες τώρα», είπε προσθέτοντας πως μέχρι πρότινος δεν είχαμε ούτε την μουσική και θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσεκτικά βήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aen.jpg
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
Οι εισακτέοι ορίστηκαν σε χίλιους πεντακόσιους εξηνταεννέα (1569) [επτακόσιοι εβδομηντατρείς (773) Πλοίαρχοι και επτακόσιοι ενενηνταέξι (796)...
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
seferoelyths
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη, που παρότι εγγράφηκαν και οι δύο στη Νομική, δεν έφυγαν ποτέ πτυχιούχοι
Σεφέρης – Ελύτης: Πήραν το Νομπέλ, τώρα το ΕΚΠΑ τους δίνει και το πτυχίο τους