Lockdown - Παπαθανάσης: Επαναλειτουργία της εστίασης μετά το Πάσχα
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει η εστίαση αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, όπως εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» επισήμανε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και πρόσθεσε ότι εντός Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης.

«Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί» πρόσθεσε.

Μπορεί να κλείσει ξανά το λιανεμπόριο

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανά κλείσει το λιανεμπόριο «αν υπάρξει εκρηκτική εξέλιξη των κρουσμάτων». «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε την δημόσια υγεία» είπε.

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για την άρση των μέτρων, απάντησε ότι «κάθε υπουργείο όταν καλείται δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν».

Τι είπε για το αλαλούμ στο λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα

«Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή» υπογράμμισε σχετικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Για τις τρεις περιοχές όπου το λιανμπόριο δεν άνοιξε, είπε ότι «η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio
«Γλίστρησε σε κλάσματα δευτερολέπτου» — Το τραγικό ατύχημα της 13χρονης στο Χαϊδάρι μέσα από τα λόγια της καθηγήτριας
Η ζωή της δεν κινδυνεύει, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
«Γλίστρησε σε κλάσματα δευτερολέπτου» — Το τραγικό ατύχημα της 13χρονης στο Χαϊδάρι μέσα από τα λόγια της καθηγήτριας
airetoi_ypiresiaka_symvoulia_ekpaideytikoi_play_mobile.jpg
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Τοποθετήσεις, αναπληρώσεις και αποφάσεις για την Ειδική Αγωγή
Ενημέρωση από τους αιρετούς της ΔΑΚΕ για τις οργανικές θέσεις, τις ενστάσεις και τις αλλαγές σε σχολικές μονάδες της Α΄ Αθήνας
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Τοποθετήσεις, αναπληρώσεις και αποφάσεις για την Ειδική Αγωγή
Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Στο πλευρό των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας
Στήριξη στον αγώνα για μόνιμη εργασία, σταθερή χρηματοδότηση και δημόσιο χαρακτήρα σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας
amea
ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι εγγραφές στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας
Ξεκινούν την Τετάρτη 22 Απριλίου οι αιτήσεις νέων σπουδαστών για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας
ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι εγγραφές στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας