Αναστολές Ιούνιου: Τι ισχύει για φροντιστήρια ξένων γλωσσών
Διευκρινίσεις για τις αναστολές Ιουνίου (επίδομα 534 ευρώ) και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών καθώς και για τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες τον «οδικό χάρτη» σύμφωνα με τον οποίο θα δηλωθούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις για τον μήνα Ιούνιο 2021.

Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη», οι  επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, ώστε να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ), οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31/3/2021 ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την υπαγωγή στο μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, ως εξής:

  1. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή ΜΟΝΟ συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την 29/4/2021.
  2. Οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες πρέπει να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021

Τι ισχύει για τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Σήμερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έδωσε διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και υπηρεσίες εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών, εκτός μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στον πίνακα του παραρτήματος Γ «Πίνακας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας - ΚΑΔ - που πλήττονται σε όλη την επικράτεια, από 1/6/2021 έως 30/6/2021».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στους κατωτέρω ΚΑΔ:

  • 85.59.11.02, υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών,
  • 85.59.13.03, υπηρεσίες εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών, εκτός μεταλυκειακής εκπαίδευσης,

Υπενθυμίζουμε ότι το παράρτημα Γ του «οδικού χάρτη» αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Ιούνιο 2021. Για τις επιχειρήσεις αυτές ισχύουν και τα δύο κριτήρια επιλεξιμότητας.

Με νεώτερη ανακοίνωση θα ανακοινωθεί η έναρξη υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από  τις επιχειρήσεις στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον «οδικό χάρτη» για τις αναστολές Ιουνίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!