Κορονοϊός: «Υπαρκτό το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος από τον Σεπτέμβριο»
Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γιώργου Παυλάκη

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ερευνητή στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη.

Ο ερευνητής δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κορονοϊός φαίνεται πως «θα πέσει το καλοκαίρι και θα ανέβει από Σεπτέμβρη» και τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται για να χτιστεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας.

Ο Γ. Παυλάκης, έδειξε αρκετά συγκρατημένος όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας και σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τείχος ανοσίας, ανέφερε: «Δε θα είναι το 80% των Ελλήνων εμβολιασμένοι το καλοκαίρι».

Παράλληλα, τόνισε πως σύμφωνα με τα δεδομένα στις ΗΠΑ, το 1% των εμβολιασμένων έχει μολυνθεί ξανά από τον κορονοϊό, με πολύ ήπια συμπτώματα ωστόσο.

«Ο μόνος καλός ιός είναι ο νεκρός ιός»

Ο ερευνητής τόνισε την ανάγκη πλήρους εξάλειψης του ιού και ανέφερε τα παραδείγματα 5 χωρών του ΟΟΣΑ. Της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Ισλανδίας, της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας. Οι 5 αυτές χώρες, κινήθηκαν γρήγορα και επέβαλαν lockdown νωρίς, εξαλείφοντας έτσι τον ιό και τόνισε ότι στην Ελλάδα «κινδυνεύουμε από την υπερβολική χαλάρωση.

Επίσης, όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν, ανέφερε πως το φθινόπωρο θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια και θα είναι ευθύνη του καθενός να το κάνει και προσέθεσε: «Ο εξαερισμός των χώρων και οι μάσκες δουλεύουν. Μην τις πετάξετε, γιατί θα χρειαστούν τον χειμώνα».

Τέλος, όσον αφορά τη μυοκαρδίτιδα σε εφήβους, παρενέργεια του εμβολίου στις νεαρές ηλικίες ο καθηγητής ανέφερε: «Είναι πολύ σπάνιες. Σπανιότερες ακόμα και από τις θρομβώσεις» και κατέληξε λέγοντας: «Τα εμβόλια, παρά τις σπάνιες παρενέργειες, είναι πολύτιμα για να ξαναβρούμε τη ζωή μας και να δουλέψει η οικονομία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΤΡΟ
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ