Εμβόλιο: Τις επόμενες 15 μέρες θα ανοίξουν όλα τα σκευάσματα για τους 40άρηδες
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, χαρακτηρίζοντάς τα ως «επιπλέον δυνατότητες» - Από τους 40άρηδες θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, χαρακτηρίζοντάς τα ως «επιπλέον δυνατότητες».

Τόνισε δε πως «αυτή τη στιγμή, αφού δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες, είναι λίγο πρόωρο να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως από τους 40άρηδες θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια μέσα στις επόμενες 15 μέρες και σε κάθε περίπτωση εντός Μαΐου, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν και στις μικρότερες ηλικίες.

Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχουμε πέσει κάτω από τους 105.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Και είναι ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα, αφενός λόγω του εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, αλλά και των ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν κάποιες περισσότερες δυνατότητες»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προνομίων για τους εμβολιασμένους, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι δεν πρόκειται για προνόμια, αλλά για επιπλέον δυνατότητες. «Η κουβέντα έχει ανοίξει βέβαια. Εκ των πραγμάτων οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν κάποιες περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα αυτός που έχει εμβολιαστεί πλήρως για να πάει σε ένα νησί απλά μπαίνει στο gov. gr κι εκτυπώνει τη βεβαίωση».

«Αυτός που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, πρέπει να κάνει τεστ, να το δηλώσει στην πλατφόρμα κλπ. Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ίδια πράγματα. Απλώς άλλοι ταλαιπωρούνται περισσότερο κι άλλοι λιγότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικίες, τότε θα διαμορφωθεί και το πλαίσιο για τα προνόμια.

«Αυτή τη στιγμή, αφού δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν όλες οι ομάδες, είναι λίγο πρόωρο να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας