Πάσχα: Όχι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις - Μέχρι 2 οικογένειες στο τραπέζι
Στις 9 το βράδυ η Ανάσταση - Ανοιχτό παράθυρο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αρνητική φαίνεται να είναι κυβέρνηση στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις διακοπές του Πάσχα. 

«Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» τόνισε με δηλώσεις της η κυβερνητικής εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν να σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το Πάσχα.

Η Αριστοτελία Πελώνη διευκρίνισε ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μήνυμα του πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή αποτελεί μεγάλο ρίσκο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός Περιφέρειας με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί καθώς μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα θα μπορούσε να επιβαρύνει κι άλλες περιοχές. 

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε πως θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις, ενώ η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Σχολεία

«H 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων (σ.σ. Δημοτικών και Γυμνασίων), εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Την ημερομηνία αυτή είχε αναφέρει ως στόχο για την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», επισήμανε. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα Δημοτικά.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία δεδομένα, θεωρείται βέβαιο ότι οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
Από την απόδοση ΑΦΜ έως την έναρξη επιχείρησης χωρίς ΔΟΥ: Ο πλήρης οδηγός της ΑΑΔΕ για τις νέες δηλώσεις Μητρώου
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
εορταστικο ωραρίο
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε αύξηση συχνοτήτων στο Μετρό 21 & 28 Δεκεμβρίου, ενόψει ανοιχτών καταστημάτων και αυξημένης κίνησης – Τροποποιήσεις στη Γραμμή 7...
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
elon_mask
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προβλέπει ένα μέλλον όπου η δουλειά θα είναι προαιρετική και η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε παρωχημένη
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς