Lockdown: Τι αλλάζει από αύριο; Πώς λειτουργεί το 13032
George Vitsaras / SOOC
Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα του Πάσχα - Έως δύο οικογένειες μαζί το Πάσχα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν οι ανακοινώσεις για το Πάσχα, το απόγευμα κατά την ενημέρωση της επιτροπής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία αναφέρθηκε στο πλαίσιο του lockdown το οποίο αναμένεται να ισχύει το Πάσχα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης, για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Σε αυτό το πλαίσιο, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να καταθέσει τις τελικές εισηγήσεις της.

Οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για το τι θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και το βράδυ της Ανάστασης. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η λειτουργία στις 18:00 το απόγευμα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση στις 21:00, θα περιορίσουν τον κίνδυνο για τη διασπορά του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα έχουν προσδιορίσει τον αριθμό των ατόμων που θα πρέπει να μπαίνουν στους ναούς με βάση τα τετραγωνικά που διαθέτουν. Σχετικά με τον επιτάφιο, από την αρχή πρότειναν η περιφορά να γίνει γύρω από τους ναούς.

Σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες, όπως ανέφερε και η Αριστοτελία Πελώνη.

Ο οδικός χάρτης

Στις 10 Μαΐου είναι πιθανή η επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και η επανεκκίνηση της δια ζώσης εκπαίδευσης για γυμνάσια και δημοτικά.

Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η επαναλειτουργία της εστίασης να ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα από τη 1ο Μαΐου.

Στις 14 Μαΐου, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, θα σηκώσει αυλαία η θερινή τουριστική περίοδος. Θα έχει προηγηθεί στις αρχές του μήνα η συνολική επιστροφή στην κανονικότητα για το λιανεμπόριο, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να προσέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, χωρίς την αποστολή μηνύματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panagaiou
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Ποιο μεταπτυχιακό για εκπ/κούς γίνεται εξ αποστάσεως
Σας παρουσιάζουμε τα μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξ αποστάσεως
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Ποιο μεταπτυχιακό για εκπ/κούς γίνεται εξ αποστάσεως
Μπακογιάννη - Κασσελάκης
Άγρια κόντρα Μπακογιάννη – Κασσελάκη: «Κάνε μας τη χάρη, εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»
Άγρια κόντρα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών
Άγρια κόντρα Μπακογιάννη – Κασσελάκη: «Κάνε μας τη χάρη, εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»