Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Σάλος έχει προκληθεί για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές που εισέβαλαν στην Κρήτη το 1941 - «Κατέβηκε» η εκδήλωση από την ιστοσελίδα της «Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση εκδήλωσης τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές που εισέβαλαν στην Κρήτη το 1941. Διοργανώτρια της εκδήλωσης είναι η «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών». Σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, η εκδήλωση ακυρώθηκε μετά το σάλο, πάντως δεν εμφανίζεται πλέον στην ιστοσελίδα της «Ένωσης».

Η εκδήλωση της συγκεκριμένης ομάδας είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά. Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαΐου συμπληρώνονται 80 χρόνια από την «επιχείρηση Ερμής», την από αέρος εισβολή των ναζί στην Κρήτη.

Η «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» ανήρτησε μια προκλητική αφίσα που αναγράφει: «Έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από όταν οι Επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές του Γ’ Ράιχ έκαναν το άλμα και κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Τόλμη τους. Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στα πεσμένα Αερομεταφερόμενα Αδέρφια μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη στρατηγική επιχείρηση από αέρος στην ιστορία».

alexitpotistes kriti

Η οργάνωση ανέφερε ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι εορταστεί και να τιμηθεί η γενναιότητα των Γερμανών Fallschirmjäger […] όπως επίσης και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων που, πλάι με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών στη Μάχη της Κρήτης».

Βέβαια οι «συμμαχικές δυνάμεις» δεν έχουν αναφέρονται καν στην αφίσα της εκδήλωσης, την ώρα που οι ναζί αλεξιπτωτιστές αναφέρονται απλώς ως «Γερμανοί». Μάλιστα, το ένα εκ των δύο μεταλλίων που θα απονέμονταν στους συμμετέχοντες είναι ο Σιδηρούς Σταυρός, το πιο γνωστό στρατιωτικό σύμβολο του ναζιστικού Γ’ Ράιχ.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στη HuffPost αναφέρει ότι από το πρωί δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην Ελλάδα που να βοηθάει την Ενωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. «Το διερευνούμε» λέει ο ίδιος αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εκδήλωση προσβάλλει το κοινό αίσθημα.

Η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών αυτοχαρακτηρίζεται ως «μη κερδοσκοπική οργάνωση ενεργών, εφέδρων και απόστρατων στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών», όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της. Η έδρα της οργάνωσης είναι στην Ιταλία, ενώ το εκπαιδευτικό της κέντρο, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Σλοβακία, μεταφέρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ουκρανία. Η οργάνωση δηλώνει πως είναι «η πιο αποκλειστική στρατιωτική οργάνωση αλεξιπτωτιστών στον κόσμο» και είναι αναγνωρισμένη ως «επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ».

Στη διοίκηση συμμετέχουν και τρεις Έλληνες, ο Γεώργιος Κασαγιάννης στο Διοικητικό Συμβούλιο με τον τίτλο «Λοχίας-Των-Όπλων», ο Παρασκευάς Καζάς και ο Θωμάς Αποστόλου, στην Εκτελεστική Επιτροπή.

alexiptotistes

Υπενθυμίζεται ότι οι ναζί αλεξιπτωτιστές προέβησαν σε αισχρά αντίποινα εναντίον των Κρητικών για την ηρωική τους αντίσταση στη Μάχη της Κρήτης. Υπό τον λοχαγό Χορστ Τρέμπες και με διαταγή του πτέραρχου Κουρτ Στούντεντ πραγματοποίησαν τις σφαγές αμάχων στο χωριό Κοντομαρί, στις 2 Ιουνίου 1941, και στο χωριό Κάνδανος Χανίων, το οποίο εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από το χάρτη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εσπερινά Λύκεια: Η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει τους μαθητές
Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων αξίζουν την φροντίδα της Πολιτείας, του Νίκου Τσούλια, Γραμματέα του Τομέα Παιδείας, του Κινήματος Αλλαγής
Εσπερινά Λύκεια: Η Πολιτεία πρέπει να φροντίσει τους μαθητές
emvolio_koronoios
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τη χορήγηση μία δόσης εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό σε όσους έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»