Δωρεάν rapid test: Σε ποιες περιοχές βρίσκονται σήμερα 8/1
Μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ από τα φαρμακεία - Κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του

Το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του lockdown, γνωστοποίησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ενώ ανακοίνωσε δωρεάν rapid test για τον κορονοϊό για όλους τους πολίτες.

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούν να γίνονται 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

«Πρότασή μας είναι να αυξηθούν τα τεστ σύμφωνα με το μοντέλο της Αυστρίας, που σε ένα 24ωρο διενεργεί 3,5 εκατομμύρια ελέγχους», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος πριν από μερικά εικοσιτετράωρα πηγή που γνωρίζει τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας ότι το κόστος θα ανέρχεται στα 2,50-3 ευρώ για κάθε rapid test.

«Πάμε για γενίκευση της χρήσης τους. Θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται ένα τεστ, να το κάνει το πρωί στο παιδί του και μετά να το στέλνει στο σχολείο», είπε ακόμα.

Όπως γνωστοποίησε επιπλέον ο Άκης Σκέρτσος, επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια, ενώ ανοίγουν κομμωτήρια με αυστηρούς κανόνες πάντα με την τήρηση των πρωτοκόλλων. Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ διευκολύνεται η ατομική άσκηση με μέτρα προφύλαξης.

rapid test

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φύση, θάλασσα, δέντρα, ποδηλάτης
Πώς κατανοούμε τον κόσμο;
«Κι όμως η σκέψη μας είναι εκεί, στο άγνωστο, στα νέα ερωτήματα, στις δυσκολίες πρόσληψης όλο και πιο έγκυρης γνώσης, όλο και πιο καλής κατανόησης...
Πώς κατανοούμε τον κόσμο;