Κουφοντίνας: «Όχι» ΣτΕ στην αναστολή μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε λόγω έλλειψης αρμοδιότητας την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας, την αίτηση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου.

Σήμερα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το ΣτΕ είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό, η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα