Αθήνα: Μαζική κινητοποίηση για τα δημοκρατικά δικαιώματα (Pics/Vid)
Εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, δικηγόροι, σωματεία και άλλοι φορείς, όπως επίσης οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαδήλωσαν για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και στήριξης στα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ' το σπίτι μας μονάχα για δουλειά», δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και άλλοι φορείς, όπως επίσης και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία.

kinitopoiisi syntagma

 

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το ύψος της Βουλής.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και «αύρα».

kinitopoiisi athina
kinitopoiisi syntagma 2

Κάλεσμα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, η Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «η Αθηνά».

Η Εναλλακτική Παρέμβαση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας. Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών».

Από την πλευρά του, ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά» αναφέρει: «Η σκληρή καταστολή και η επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε διαδηλωτές σηματοδοτεί μια άκρως επικίνδυνη πρόκληση. Το μήνυμα που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση με την άγρια καταστολή είναι πως ό,τι αντιστέκεται θα καταστέλλεται.

Δεν θα τους περάσει! Για το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κοινωνικό κίνημα αποτελεί πραγματική πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τη συνέχιση των  συλλογικών αντιστάσεων, γιατί στην ουσία βάζει στο στόχαστρο τους νεολαιίστικους, εργατικούς, λαϊκούς κοινωνικούς  αγώνες και όσους αντιστέκονται στα αντικοινωνικά  σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., κράτους και κεφαλαίου».

kinitopoiisi athina vouli
kinitopoiisi syntagma 3

Photos: IN TIME 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα