Thumbnail
Ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό - Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, δικηγόρων, σωματείων και φορέων στις 18:00 στο Σύνταγμα

Κινητοποίηση δικηγόρων, εκπαιδευτικών, σωματείων και φορέων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.

Κάλεσμα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, η Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «η Αθηνά».

Η Εναλλακτική Παρέμβαση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας. Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών».

Από την πλευρά του, ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά» αναφέρει: «Η σκληρή καταστολή και η επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε διαδηλωτές σηματοδοτεί μια άκρως επικίνδυνη πρόκληση. Το μήνυμα που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση με την άγρια καταστολή είναι πως ό,τι αντιστέκεται θα καταστέλλεται.

Δεν θα τους περάσει! Για το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κοινωνικό κίνημα αποτελεί πραγματική πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τη συνέχιση των  συλλογικών αντιστάσεων, γιατί στην ουσία βάζει στο στόχαστρο τους νεολαιίστικους, εργατικούς, λαϊκούς κοινωνικούς  αγώνες και όσους αντιστέκονται στα αντικοινωνικά  σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., κράτους και κεφαλαίου».

Το κάλεσμα της Εναλλακτικής Παρέμβασης - Δικηγορική Ανατροπή:

Την Πέμπτη 11/3, στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα, καλούμε σε Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας. 

Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Την Τρίτη 9/3, στηρίζουμε την συγκέντρωση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης για να υπάρξει μια πάνδημη καταδίκη της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Ως Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών έχουμε ήδη κάνει οκτώ καλέσματα σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ολέθρια κυβερνητική επιλογή να οδηγήσει σε θάνατο τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Οι έξι πραγματοποιηθείσες συγκεντρώσεις ήταν μαζικότατες και ειρηνικές, ενώ οι δύο χτυπήθηκαν αναίτια από την Αστυνομία με αύρα, κλομπ, δακρυγόνα και κρότου λάμψης χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο και χωρίς καν να έχει υπάρξει εκδοθείσα απαγόρευση. 

Ως δικηγόροι βιώσαμε στα σώματά μας την «αύρα» της δημοκρατίας του κυρίου Χρυσοχοΐδη και τις ύβρεις αφιονισμένων αστυνομικών οργάνων κατά των οικογενειών μας. Τους το λέμε και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: η μαχόμενη δικηγορία, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και την ασκούμε, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί από τη βία και τις ύβρεις κρατικών τραμπούκων.

Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά.

Κατόπιν τούτων, και με την προοπτική του θανάτου του κρατούμενου απεργού πείνας να είναι ανοιχτή καθώς οι δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεράσπιση του κρατούμενου που από την πρώτη στιγμή διατυμπάνιζε ότι τα δικαστήρια είναι αναρμόδια και η επίλυση μπορεί να είναι μόνο πολιτική, απευθυνόμαστε στους χιλιάδες που συμμετείχαν στα καλέσματά μας και στους ακόμα περισσότερες/ους που δεν έχουν συμμετάσχει ακόμα. 

Όλοι μαζί στον αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό.

Το κάλεσμα του ΣΕΠΕ «η Αθηνά»:

ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ  ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα

Με όξυνση του αυταρχισμού αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους νεολαίους, τους εκπαιδευτικούς,  που συνεχίζουν να  αντιστέκονται στη βάρβαρη αντικοινωνική-αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδίδεται συστηματικά στην καταπάτηση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου με ένα αυταρχικό καθεστώς στο οποίο περιστέλλεται δια της κρατικής ωμής βίας το δικαίωμα στην απεργία, τη διαδήλωση, την εργατική και κοινωνική  διαμαρτυρία.

Από την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, στην πρυτανεία του ΑΠΘ μέχρι τα πρόσφατα «ντου» σε γειτονιές (Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη), αναίτια και χωρίς καμία απολύτως πρόκληση, κυριαρχεί η γενικευμένη αστυνομοκρατία στους δρόμους και στις διαδηλώσεις, η διάλυση προγραμματισμένων συγκεντρώσεων φοιτητών, νεολαίων  και εργαζομένων, η ωμή βία, το ξύλο, οι βολίδες κρότου λάμψης, τα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό. Επιπλέον τα στοιχεία συλληφθέντων και τα πολιτικά τους φρονήματα φακελώνονται και δημοσιοποιούνται χαιρέκακα από  κομματικούς κυβερνητικούς κύκλους της ΝΔ. και από εξωνημένα-μίσθαρνα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε.

Πρόκειται για ένα κύμα αθρόας κρατικής τρομοκρατίας από τους πραιτοριανούς του υπουργείου ΠΡΟΠΟ-Χρυσοχοϊδη, της κυβέρνησης και του κράτους, που στην διαχρονική ιστορική μνήμη του εργατικού και λαϊκού κοινωνικού κινήματος φέρει τα χαρακτηριστικά χουντικών πολιτικών επιλογών και πρακτικών.    

Η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαμορφώσει κλίμα έντασης, σύγκρουσης και αντιπαράθεσης με τεράστια τμήματα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί βάναυσα από την αντικοινωνική –αντιλαϊκή πολιτική της, καθώς φοβάται το ξέσπασμα  της λαϊκής οργής και αγανάκτησης  από την συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων και  δικαιωμάτων, μπαράζ νέων αντεργατικών , αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων κ.λ.π. ). Επιχειρεί, επομένως, με την ένταση της κρατικής καταστολής, της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας  να χτυπήσει τις κάθε είδους προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, καθώς και τις αυθόρμητες κοινωνικές αντιδράσεις-αντιστάσεις πριν καν προλάβουν να εκδηλωθούν.

Η σκληρή καταστολή και η επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε διαδηλωτές σηματοδοτεί μια άκρως επικίνδυνη πρόκληση. Το μήνυμα που επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση με την άγρια καταστολή είναι πως ό,τι αντιστέκεται θα καταστέλλεται.

Δεν θα τους περάσει! Για το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κοινωνικό κίνημα αποτελεί πραγματική πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί με τη συνέχιση των  συλλογικών αντιστάσεων, γιατί στην ουσία βάζει στο στόχαστρο τους νεολαιίστικους, εργατικούς, λαϊκούς κοινωνικούς  αγώνες και όσους αντιστέκονται στα αντικοινωνικά  σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., κράτους και κεφαλαίου.  

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ,

ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα