Αθηνά Λινού
Σχόλιο της Αθηνάς Λινού για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων

Την ανάγκη να «διορθωθεί» η αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων επεσήμανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Οι πολίτες θα πρέπει να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και να κάνουν τις αγορές τους χωρίς φόβο, επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, εξέφρασε επιφυλάξεις για το σενάριο να ελέγχονται οι μετακινήσεις και το χρονικό όριο των δύο ωρών μέσω εφαρμογής. Αντιθέτως, σε κάθε απόφαση για άνοιγμα δραστηριοτήτων θα πρέπει να υπάρχει ένα «αντίβαρο», όπως περισσότερα τεστ, αύξηση της τηλεργασίας, επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο συνωστισμού κ.α.

«Με αστυνόμευση δεν θα λυθούν τα προβλήματα [...]Δεν γίνεται να ζήσουμε με αυτό. Πρέπει να πλησιάσουμε τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Προβληματισμός για τη μετάλλαξη του ιού - Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας

Παράλληλα, η Α. Λινού προειδοποίησε πως ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 4,7%, ένδειξη που λειτουργεί ως «συναγερμός» για τη διασπορά του ιού.

Επιπλέον, σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού σημείωσε πως δημιουργεί παγκόσμια ανησυχία, καθώς παρουσιάζει αυξημένη μεταδικοτηκότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί αν γίνει διάκριση μεταξύ του «κανονικού» και του μεταλλαγμένου στελέχους Covid-19.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα