Μετάλλαξη κορονοϊού: Το ΑΠΘ εντόπισε τρία κρούσματα
Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης κορονοϊού εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Tι δηλώνει η καθηγήτρια Ιατρικής και υπεύθυνη του εργαστηρίου

Συνολικά, τα κρούσματα από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 62. Μέχρι σήμερα, ο ιός είχε εντοπιστεί μόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Τα τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η διασπορά της μετάλλαξης από τη Βρετανία εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, Άννα Παπά – Κονιδάρη, δήλωσε στο newsit.gr:

«Είναι ταυτοποιημένα τρία περιστατικά από το μεταλλαγμένο Βρετανικό στέλεχος. Λίγα δείγματα εξετάσαμε μέχρι τώρα. Το γεγονός είναι ότι ήταν σε διαφορετικές περιοχές, σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο. Δεν είναι στη Θεσσαλονίκη. Εμείς εξετάζουμε μόνο αυτά που έρχονται σε μας, όχι τα δείγματα των νοσοκομείων. Υπάρχει παντού πιστεύω».

Πιο γρήγορα η ταυτοποίηση των δειγμάτων

Η Άννα Παπά – Κονιδάρη επισήμανε ότι χάρη σε μια νέα σύγχρονη μέθοδο, μπορούν να έχουν αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Οι έλεγχοι τονίζει ότι θα επεκταθούν, οπότε θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα τις επόμενες μέρες με την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και άλλων δειγμάτων:

«Ακολουθούμε μια νέα πολύ καλή μέθοδο, με την οποία σε 1-2 ημέρες έχεις αποτέλεσμα. Αυτό είναι το καλό μπορεί κανείς να επέμβει, αλλά προφανώς δεν υπάρχει και νόημα πια να επέμβει κανείς, ούτως ή άλλως οι ασθενείς είναι σε απομόνωση. Αλλά τουλάχιστον ξέρει κανείς ότι πρόκειται γι’ αυτό το στέλεχος».

Επίσης, την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού και στην Βόρεια Ελλάδα και τις ενδείξεις διασποράς στην περιοχή, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε: «Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων υποχρεούνται να φέρουν οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου - Τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους,...
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Τι θα ισχύσει για τους υποψηφίους με το 10% στις εφετινές πανελλαδικές, αλλά και τι θα ισχύσει στις πανελλαδικές του 2022 και μετά από το 2023....
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%