Κοινωνία

Απαγόρευση συναθροίσεων: Κίνδυνος για τη δημοκρατία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα βαθύ πλήγμα στη δημοκρατία. Η κυβέρνηση οφείλει να την ανακαλέσει. Αν δεν το πράξει, θα πρέπει να ξέρουμε πως η δημοκρατία, όπως τη γνωρίσαμε μετά την πτώση της χούντας το 1974, τίθεται υπό αμφισβήτηση. - Γράφει ο Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητή θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η σημερινή, ξαφνική και εντελώς προσχηματική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων σημαίνει κίνδυνο για τη δημοκρατία. Δεν στρέφεται απλώς ενάντια στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη διαδήλωση δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, στην οποία ο σύλλογος πανεπιστημιακών του Παντείου Πανεπιστημίου αλλά και άλλοι πανεπιστημιακοί έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν. Δεν αποτελεί μόνο μια προσπάθεια να απαγορευθούν οι εκδηλώσεις αντίδρασης της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στο αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό, οπισθοδρομικό τερατούργημα της υπουργού παιδείας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα βαθύ πλήγμα στη δημοκρατία. Η κυβέρνηση οφείλει να την ανακαλέσει. Αν δεν το πράξει, θα πρέπει να ξέρουμε πως η δημοκρατία, όπως τη γνωρίσαμε μετά την πτώση της χούντας το 1974, τίθεται υπό αμφισβήτηση. Πλήττεται πλέον ο πυρήνας της. Αυτή η δημοκρατία με τα θετικά και αρνητικά της, που αποτελεί κατάκτηση του ελληνικού λαού, κινδυνεύει. Ας βρούμε το θάρρος να αντικρίσουμε κατάματα την αλήθεια, όποια άποψη και αν έχουμε για τα λοιπά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ήρθε η ώρα να την υπερασπιστούμε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία