LOCKDOWN αθήνα κορονοιος
Σήμερα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το lockdown και το click away

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου,  κατά τις 18:00, αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη παράταση του lockdown και για να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και το click away.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασίσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν στα χέρια τους.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνεδρίαση συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα κριθεί αν το lockdown θα παραταθεί για μία εβδομάδα ακόμα.

Τι θα γίνει με το click away

H συνεδρίαση της επιτροπής για την αγορά θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να είναι στη διάθεση επιστημόνων και κυβέρνησης τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία πρoτού ληφθούν τελικές αποφάσεις τόσο για το click away όσο και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα ανοίξει από τις 11 Ιανουαρίου η αγορά με τη μέθοδο της παράδοσης προϊόντων εκτός καταστήματος.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει το click away τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ σε ό,τι αφορά το click inside - ραντεβού εντός του καταστήματος- μετατίθεται χρονικά κατά πάσα πιθανότητα.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης το περασμένο Σάββατο, θα έπρεπε να ξαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και όλα τα καταστήματα που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς του click away, παρότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν βεβαιότητες.

lockdown.jpg

Σενάρια για νέα μέτρα

Το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό μιλώντας στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ . «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. «Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Το άνοιγμα των σχολείων

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα αναθεωρηθεί η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικής Αγωγής, όπως και οι παιδικοί σταθμοί.

Η απόφαση στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που έγινε για το θέμα των σχολείων την Πέμπτη δεν ήταν ομόφωνη.

Επίσης υπήρξε εισήγηση να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ακόμη και στις «κόκκινες περιοχές». Στην ημερήσια διάταξη ήταν επίσης το θέμα των ελέγχων που θα γίνονται στους ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Νωρίτερα την Πέμπτη, παρά τις δεύτερες σκέψεις και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση βάζοντας τέλος στα σενάρια.

«Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης τη Δευτέρα 11/1. Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» ανέφερε το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωση.

Στη Σητεία

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στη Σητεία

Δεν θα ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Σητεία της Κρήτης από 11 Ιανουαρίου, όπως θα γίνει στην υπόλοιπη χώρα, λόγω αυξημένου ιικού φορτίου στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς πέρα από τα πολλά κρούσματα κοροναϊού που «οδήγησαν» στο σκληρό lockdown την Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου, ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»