golearn-engl_970-250
τηλεκπαίδευση
Αρχίζει από σήμερα η τηλεκπαίδευση για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου - Πότε θα ανακοινωθεί μείωση της ύλης στις Πανελλαδικές

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν από σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση της ύλης για τα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων της Γ’ Λυκείου.

Το ερώτημα που απασχολεί τώρα το υπουργείο Παιδείας είναι πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια για τα δια ζώσης μαθήματα.

Πάντως, η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν φαίνεται ακόμα ορατή, καθώς εκτιμάται ότι θα επιβαρυνθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας με περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, μετά τις γιορτές.

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Τη Δευτέρα ανοίγουν τελικά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία, μετά το αλαλούμ με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ακόμα και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες ζώνες.

Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή 8/1.

paideia.jpg

Πώς θα μετακινούνται γονείς και μαθητές

Με νέα βεβαίωση που θα λάβουν από τα σχολεία και με το απαραίτητο SMS  με κωδικό 4, θα μπορούν από τη Δευτέρα να συνοδεύουν τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία οι γονείς και κηδεμόνες.

Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, θα χρειαστεί οι γονείς να λάβουν νέες βεβαιώσεις από τα σχολεία με νέες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις μετακινήσεις λόγω κορονοϊού, "η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας (βεβαίωση τύπου Α)".

Η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ των εκπαιδευτικών

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνει προληπτικά τεστ για τους μαθητές άνω των 16 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ είναι προληπτικού χαρακτήρα και θα το κάνει όποιος επιθυμεί. Εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορoνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr , ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για σήμερα.

Στην πλατφόρμα στην οποία θα μπαίνει ο μαθητής λυκείου ή ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να υποβληθεί σε τεστ σε 386 σημεία στη χώρα. Για όσους αιτηθούν να κάνουν έλεγχο για COVID-19 θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βόλος: Έξαλλος πολίτης όρμησε σε υπαλλήλους της ΔΕΗ - «Έστειλε» 2 γυναίκες στο νοσοκομείο
Η ΔΕΗ κατέθεσε μήνυσησε βάρος πολίτη που προκάλεσε το σοβαρό επεισόδιο και τον τραυματισμό των εργαζομένων
Βόλος: Έξαλλος πολίτης όρμησε σε υπαλλήλους της ΔΕΗ - «Έστειλε» 2 γυναίκες στο νοσοκομείο