Lockdown: Το «click in shop» έρχεται, το «click away φεύγει»
Νέες αλλαγές στην λειτουργία του λιανεμπορίου φαίνεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση εν όψει και των χειμερινών εκπτώσεων - Τι είναι το «click in shop» και πώς θα λειτουργεί;

Νέο μοντέλο λειτουργίας στα καταστήματα, μετά το click away, φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση.  Η  κίνηση αυτή είναι μία ακόμα προσπάθεια τόνωσης της αγοράς εν μέσω πανδημίας και αναμένεται να έρθει ταυτόχρονα με τις χειμερινές εκπτώσεις.

Οι έμποροι του λιανικού εμπορίου, σε μια ύστατη προσπάθεια να αυξηθεί ο τζίρος τους, προτείνουν την καθολική επαναλειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Σε κάθε περίπτωση η πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου θα κριθεί στις αρχές του νέου έτους και έπειτα από τις υποδείξεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Τι είναι το «click in shop» 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το star, από τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να «έρθει» το «click in shop» και να αντικαταστήσει το click away, τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Το «click in shop» θα επιτρέπει την είσοδο των πελατών εντός του καταστήματος σε αντίθεση με το click away εφόσον όμως κλείνουν ραντεβού.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται από τους ειδικούς να τεθεί σε λειτουργία ταυτόχρονα με τις χειμερινές εκπτώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, και ολοκληρώνονται στις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο.

Πώς λειτουργεί το «click in shop»

Από την στιγμή που θα εφαρμοστεί τελικά το νέο μέτρο, δηλαδή από τα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας εντός των καταστημάτων λιανικής με αυστηρούς όμως και πάλι όρους για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο μας στο κατάστημα θα είναι ότι πρέπει να έχει προηγηθεί ραντεβού το οποίο θα μπορούμε να κλείνουμε είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά, αναλόγως των δυνατοτήτων του κάθε καταστήματος.

Αφού έχουμε κλείσει ραντεβού θα μπορούμε να εισέλθουμε στο κατάστημα όπου εν αντιθέσει με τώρα θα μπορούμε εντός του να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που θέλουμε. Στη συνέχεια, θα μπορούμε να πληρώνουμε και να φεύγουμε.

Το μέτρο αυτό, αν τελικά ισχύσει, θα είναι μια μεγάλη οικονομική ανάσα για τους καταστηματάρχες και ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν.

Όσον αφορά τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα, το οποίο θα πρέπει προηγουμένως να έχει κλείσει το ραντεβού του. 

Αρχές Ιανουαρίου οι αποφάσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το αν τελικά και πως θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και από τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του».

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου υπογράμμισε ο υπουργός, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου» και τόνισε πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
mathites tsanta
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
«Κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας οι γονείς καταβάλλουν προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Αν διαφωνούν, αποφασίζει το...
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων