Επίδομα 400€: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής IBAN
Λήγει σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 23:59, η τελευταία προθεσμία υποβολής IBAN για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους - 42.751 δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλλει ΙΒΑN

Την τελευταία παράταση μέχρι τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΕΔ προκείμενου 42.751 δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού.

Έως τώρα, 87.249 (67%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση εδώ.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Για οδηγίες για την υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ.


Επίδομα 534€ σε καλλιτέχνες

​Το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους καλλιτέχνες εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Με νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους €534 για τον μήνα Νοέμβριο και €534 για τον μήνα Δεκέμβριο σε όσους εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ολοκληρώσουν τη διαδικασία ως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Προθεσμία εγγραφής έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. 

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...


Επίδομα θέρμανσης - Άνοιξαν οι αιτήσεις

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Επίδομα θέρμανσης και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα παραμένει ανοικτή έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται εκτός από τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης και οι καταναλωτές φυσικού αέριο, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας- πέλετ.

Από την πλατφόρμα μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ... 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσικά σχολεία
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων
Θα υλοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας (Δράκοντος 37, Ακαδημία Πλάτωνος)
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων