Εμβόλιο κορονοϊού: Με SMS στο 13034 τα ραντεβού
Παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών (Σχέδιο Ελευθερία) έναντι του κορονοϊού - Με τους κωδικούς Taxisnet ή στο φαρμακείο/ΚΕΠ και με αποστολή SMS το ραντεβού

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr ενημερώνει για τις βασικές πτυχές του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών (Σχέδιο Ελευθερία) έναντι του κορονοϊού, που θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2021 για τον γενικό πληθυσμό.

Έχοντας πια... εξοικειωθεί με τη χρήση του SMS στο 13033, ένας νέος αριθμός εισάγεται στην καθημερινότητα των πολιτών. καθώς τα ραντεβού για τον εμβολιασμό θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του αριθμού 13034.

Πρώτα οι ομάδες προτεραιότητας

Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

• Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Από τον Ιανουάριο 2021, ο Πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

• Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

• Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Είσοδος στην πλατφόρμα για το εμβόλιο

Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός

Υπενθύμιση-επιβεβαίωση ραντεβού

Τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο Πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Τελικό στάδιο - Λήψη του εμβολίου

Ο Πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.

Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του Πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Εφόσον απαιτείται, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης.

Πού θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο και μένει να οριστικοποιηθεί εάν το πέμπτο νοσοκομείο αναφορά θα είναι το Ασκληπιείο ή το δυτικό νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα.

Συνολικά, 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλη την επικράτεια. 245 από αυτά θα βρίσκονται στην Αθήνα και 123 στη Θεσσαλονίκη.

Χάρτης με τα εμβολιαστικά κέντρα

Αναλυτικά:

Στην 1η ΥΠΕ  που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία της Αττικής θα λειτουργήσουν συνολικά 245 κέντρα, στη 2η ΥΠΕ που περιλαμβάνει τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου θα στηθούν συνολικά 135 κέντρα, 123 θα είναι τα κέντρα στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θεσσαλονίκης, – 129 στη 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, 144 στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, 176, στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και τέλος 66 θα είναι συνολικά τα κέντρα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Νέα ευρήματα για τις γλωσσικές δεξιότητες στον αυτισμό σε μελέτη ερευνητών του Εργαστηρίου Ψυχογλωσσολογίας και Νευρογλωσσολογίας
Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι η συντακτική επεξεργασία των παιδιών με ΔΑΦ ακολουθεί τυπική και όχι αποκλίνουσα αναπτυξιακή πορεία.
ΕΚΠΑ: Νέα ευρήματα για τις γλωσσικές δεξιότητες στον αυτισμό σε μελέτη ερευνητών του Εργαστηρίου Ψυχογλωσσολογίας και Νευρογλωσσολογίας
marina_satti
Η Σάττι χασμουρήθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ισραήλ και το X την αποθέωσε: «Respect μωρή τρέλα» (vid)
Η Σάττι χασμουρήθηκε και έκανε μορφασμούς στη συνέντευξη Τύπου του Ισραήλ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο με την...
Η Σάττι χασμουρήθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ισραήλ και το X την αποθέωσε: «Respect μωρή τρέλα» (vid)