SMS 13033: Ο κωδικός για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
«Με εξαίρεση τους εργαζόμενους, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία» προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033 θα μπορούμε να μετακινηθούμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ANT1, o κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως θα πρέπει οι  μετακινήσεις να γίνουν με πολύ προσοχή και επιλέγοντας ένα στενό κύκλο συγγενών ή φίλων, ενώ προειδοποίησε πως τις ημέρες εκείνες οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι. 

«Με εξαίρεση τους εργαζόμενους, όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία» τόνισε, προσθέτοντας πως «αν κάποιος είναι με την οικογένειά του μέσα στο αυτοκίνητο και πηγαίνει αλλού, να ξέρει πως το πρόστιμο θα είναι βαρύ».

Σε ανάλογο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα κάνουμε... ρεβεγιόν με την αστυνομία στους δρόμους και με σαρωτικούς ελέγχους στις μετακινήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν «μεταφέρεται» μεσημέρι με όριο τα 9 άτομα, καθώς από τις 22:00 έως τις 05:00 τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τοπικά lockdown;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που  ο κορωνοϊός «ξεφύγει ξανά», ενώ σε ό,τι αφορά τις επιβαρυμένες περιοχές  ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και αργότερα θα εξεταστεί η φάση της σταδιακής απελευθέρωσης για ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες.


 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων