Φοβούνται την Δημοκρατία και κυβερνούν ως καθεστώς
Γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη, εκπαιδευτικός

Έχει γίνει πλέον καθημερινότητα η γνωστοποίηση κάποιου γεγονότος που αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση την Δημοκρατία,  την Διακυβέρνηση και τι σημαίνει τελικά για αυτούς το κράτος και η ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν.

Πολλές φορές έχει λεχθεί και άλλες τόσες έχει γραφεί ότι η αντίληψη που είχε πάντα η ΝΔ για το κράτος και την εξουσία ήταν λίγο-πολύ ιδιοκτησιακή.  Για  κάποιο λόγο , φέρονται σαν να είναι το κράτος με όλες τις δομές και τις υπηρεσίες του ,δικό τους, κτήμα  τους. Αυτό εξηγεί την θρασύτητα με τη οποία ενεργούν, την αλαζονεία.

Από πολύ νωρίς, πριν καλά-καλά στεγνώσουν τα μελάνια από την ορκωμοσία τους, άρχισαν  τα ξηλώματα,  τις εκκαθαρίσεις με άκομψο και εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο. Θυμόμαστε καλά ότι επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την βοήθεια των τότε δήθεν δημοσιογράφων και σημερινών κυβερνητικών βουλευτών ,φώναζαν και προσπαθούσαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ ,είχε μετατρέψει το κράτος σε κομματικό και πολύ συχνά εφεύραν κάποιες περιπτώσεις οι οποίες στη σημερινή πραγματικότητα φέρνουν γέλιο.

Οι Άριστοι που κυβερνούν την χώρα και έταζαν στους πολίτες προεκλογικά ότι θα φέρουν την αξιοκρατία, σήμερα απλά δε μαζεύονται. Δεν ξέρει κανείς από που να αρχίσει και που να τελειώσει ,όχι μόνο στην λειτουργία του κράτους, αλλά και στη λειτουργία της Δημόσιας τηλεόρασης αλλά και  των ιδιωτικών μέσων. Όλα πρέπει να ελέγχονται πλήρως ,δεν αντέχουν την παραμικρή αντίθετη άποψη, δεν  ξέρουν από διάλογο,  μάλλον γιατί ποτέ δεν χρειάσθηκε να επιχειρηματολογήσουν σε κανέναν.  Λειτουργούν μόνο σε απολύτως δικό τους περιβάλλον και για αυτό όσοι έχουν την παραμικρή διαφωνία διώκονται και απομακρύνονται.

Από πολύ νωρίς με νόμο ξεμπέρδεψαν με τα προσόντα των Γ. Γραμματέων και των Διευθυντών σε υπουργεία. Επί  ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχουν περγαμηνές ,με την  ΝΔ αρκεί τo απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου, γιατί όπως είπε η ανεμοδούρα αντιπρόεδρος  αυτές οι θέσεις είναι πολιτικές και θα πρέπει να παίρνει όποιον θέλει ο υπουργός για να συνεννοείται. Απόλυτη συνέπεια λόγων και κραυγών πριν και μετά.

Σχετικά με τους μετακλητούς , καταναλώθηκε υπερβολικός τηλεοπτικός χρόνος για να στοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον αριθμό τους , τα πτυχία τους, ενώ σήμερα όλοι οι αποτυχημένοι πολιτευτές αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα έχουν καθίσει σε μια καρεκλίτσα.  Γιατί πολύ απλά σε αυτούς όλα επιτρέπονται.

 Στην εκπαίδευση από πού να το πιάσεις. Άνεμος αριστείας και αξιότητας. Αλλάζουν με το έτσι θέλω τους διευθυντές εκπαίδευσης και τοποθετούν δικά τους παιδιά,  αλλάζουν τον νόμο για σύσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ και με αλχημείες πετούν τους αιρετούς και ορίζουν δικούς τους διευθυντές. Έτσι μόνο μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κρατιέται στην εξουσία, βάζοντας παντού δικούς της,  κάνοντας τα πάντα για να διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα και ελέγχοντας τον τύπο και τα ΜΜΕ γενικότερα , ταΐζοντας και έχοντας φερέφωνα που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και όποιος  τολμήσει και πει ή κάνει κριτική βλέπει την πόρτα εξόδου. Η Δημόσια τηλεόραση, η ίδια που έκλεισε η ΝΔ και ξανάνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα  είναι κανονικά γραφείο τύπου της κυβέρνησης, έχουν εκδιωχθεί όσοι έκαναν εκπομπές ενημερώσεις  ή κάτι διαφορετικό .Ψυχαγωγία και γλέντι, έτσι για να μην πολυσκεφτόμαστε. Δημόσια τηλεόραση που από την λογοκρισία και τον έλεγχο θυμίζει ΥΕΝΕΔ  απλά σε έκδοση 2020.Αλλά οι διώξεις πλέον γίνονται απροκάλυπτα σε όλα τα ΜΜΕ ,φθάνει κάποιος να κάνει έστω λίγη κριτική .

Μόνο με αυτό το προστατευμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον μπορεί να κυβερνά και να ψηφίζουν αυτά τα αντικοινωνικά, αντεργατικά και αντιδημοκρατικά νομοσχέδια,  για να μπορεί  να στοχοποιεί τους συνδικαλιστές και να τους προσάγει σε αστυνομικά τμήματα,  να στοχοποιεί τους νέους και την δημόσια παιδεία, για να καταστήσει αστυνομοκρατούμενα τα πανεπιστήμια και τελικά να κυβερνά με την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό. Αυτό  όμως πλέον γίνεται αντιληπτό από τον κόσμο και όσο λιβάνισμα κι αν γίνεται από τα παπαγαλάκια δεν κρύβεται και πολύ περισσότερο δεν ωραιοποιείται η κατάντια τους , η απέχθεια και ο φόβος  τους για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Χίου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας