Τέλη κυκλοφορίας: «Δώρο» σε όσους καταθέτουν πινακίδες
Παράταση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου δόθηκε χτες όχι μόνο στην πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και στην κατάθεση των πινακίδων από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων - Πως μπορούν να βγουν κερδισμένοι μέχρι και "δύο μήνες" όσοι σκέφτονται να καταθέσουν πινακίδες

Παράταση για την πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021, δόθηκε χτες το μεσημέρι με ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων.

Η δίμηνη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021  δόθηκε στα πλαίσια της επέκτασης των εννέα μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας καθώς και του Lockdown που έχει επεκταθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα το πρωί, εκτός των άλλων, θα παραμείνουν κλειστά για τις γιορτές και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και χιονοδρομικά κέντρα.

«Δώρο» δύο μηνών σε όσους καταθέτουν πινακίδες

Ουσιαστικά δώρο δύο μηνών δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν σκοπό να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα ή τις μηχανές τους καταθέτοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας μέσω της ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων. 

Η παράταση που δόθηκε. μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, αφορά όχι μόνο την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και την εκούσια ακινησία των οχημάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να μετακινούν "δωρεάν" τα οχήματα τους για σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες, μέχρι δηλαδή να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας η οποία μπορεί να γίνει μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Το νέο σύστημα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων προβλέπει την ακινησία των οχημάτων και τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορία δίνοντας την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να κρατούν στο σπίτι τους τις πινακίδες τους. Η ακινησία των οχημάτων θα δηλώνεται μέσω της νέας πλατφόρμας «MyCar», η οποία ετοιμάζεται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Η νέα εφαρμογή κατάθεσης πινακίδων πρόκειται να διευκολύνει ιδιαίτερα οικογένειες που έχουν δυο ή περισσότερα οχήματα και αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας και του lockdown έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους.

Ρεκόρ κατάθεσης πινακίδων αναμένεται το 2021

Ρεκόρ στις καταθέσεις πινακίδων περιμένει φέτος το υπουργείο Οικονομικών λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και λόγω της εφαρμογής «MyCar» που θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες στην κατάθεση των πινακίδων.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν με ένα κλικ στον υπολογιστή τους να καταθέτουν ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στην ουρά της Εφορίας.  

Σημειώνουμε ότι το όχημα, για το οποίο έχουν κατατεθεί πινακίδες, απαγορεύεται ρητά να κυκλοφορεί για οποιαδήποτε λόγο, ενώ προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα, που φτάνουν έως τις 30.000€ ευρώ, για τους παραβάτες.

Καταβολή των τελών κυκλοφορίας - Με ποιους τρόπους μπορείτε να τα πληρώσετε

Πληρωμή μέσω QR Code

Το φετινό ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 περιλαμβάνει και έναν QR Code κωδικό πληρωμής. Τα QR Codes (Quick Response Codes) είναι μια μορφή barcodes. Διαβάζονται από τις έξυπνες συσκευές (smartphones) με απλή χρήση της κάμερας τους.

Με τον κωδικό αυτό οι φορολογούμενοι, μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Πληρωμή μέσω web banking

Μία άλλη μέθοδος είναι η διαδικασία της πληρωμής μέσω web banking, και μέσω του ειδικού κωδικού RF για πολίτες οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. Ο κωδικός RF βρίσκεται στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί στην ΑΑΔΕΕ.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να προτιμούν τη συγκεκριμένη διαδικασία αποφεύγοντας τον συνωστισμό στις ουρές των τραπεζών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia 2022
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
Ο διευθυντής αφού εντόπισε τη βολίδα αγνώστου διαμετρήματος, την παρέδωσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
εκπαιδευτικοσ
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
«Θα ήταν σοβαρή παράλειψη η μη συμμετοχή και εκπαιδευτικών ΠΕ71 οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε θέματα προσαρμογής αναλυτικών προγραμμάτων όλων των...
ΣΑΤΕΑ: «Αποκλεισμός των εκπαιδευτικών ΠΕ71 από την πρόσκληση του ΙΕΠ»
eidiki_agogi_4.jpg
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή
«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι είναι και η ΔΔΕ συνυπεύθυνη για το γεγονός ότι οι μαθητές, και μάλιστα της Ειδικής Αγωγής, δε διδάσκονται όλα τα...
Σχετικά με την μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή