Γήπεδο Βοτανικού
Το γήπεδο θα παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος για 99 χρόνια στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός - Στις 30 Ιουνίου 2021 οι αναγκαίες μελέτες - Πρόβλεψη και για γήπεδο μπάσκετ σε παρακείμενη έκταση

Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων στον Βοτανικό, το οποίο θα ανήκει στο δήμο Αθηναίων και παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για 99 χρόνια, είναι το βασικότερο σημείο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι. Το γήπεδο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 72 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους θα εξευρεθούν από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (θα επιδιωχθεί η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης) ενώ τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου, κατανέμονται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η συμφωνία υπεγράφη στο δημαρχείο της Αθήνας, από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο και του Ερασιτέχνη Παναγιώτη Μαλακατέ, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του διευθύνοντα συμβούλου της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη, ως εκπρόσωπο των δύο τραπεζών (τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) στις οποίες έχει περιέλθει το ημιτελές εμπορικό Βωβού.

Με το μνημόνιο συνεργασίας δίνεται για πρώτη φορά ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εργασιών:

-Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 θα εκπονηθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

-Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 θα ολοκληρωθούν όλες οι υπόλοιπες μελέτες.

-Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021 θα ολοκληρωθεί η έκδοση των περιβαλλοντικών και οικοδομικών αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις (το προεδρικό διάταγμα με το οποίο επαν-εγκρίθηκε το 2013 η Διπλή Ανάπλαση, ενέκρινε και τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτής).

έναρξη κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και του γηπέδου ποδοσφαίρου προσδιορίζεται στο Δ΄ τρίμηνο του έτους 2021, πλην τυχόν προπαρασκευαστικών εργασιών, οι οποίες δύνανται να ξεκινήσουν νωρίτερα. Ο χρόνος κατασκευής των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπολογίζεται στους δώδεκα μήνες. Η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού, η ανακήρυξη αναδόχου και η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Πρόβλεψη και για γήπεδο μπάσκετ

Ως προς το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, που αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στο δήμο και την οικογένεια του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια, αποφασίστηκε ότι θα κατασκευαστεί σε γειτονικό οικόπεδο σε απόσταση 300 μέτρων από το χώρο της διπλής ανάπλασης. Μάλιστα μέσα στον επόμενο μήνα ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την υποχρέωση να προσδιορίσει και να εξειδικεύσει τις ανάγκες της Κ.Α.Ε. ΠΑΟ, σε συνεργασία μαζί της, προκειμένου να ωριμάσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο η χωροθέτησή του, καθώς και οι αθλητικές, τεχνικές και λοιπές προδιαγραφές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα