Άγρια δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της
Μετά τις απολογίες τους ο 17χρονος και η 15χρονη οδηγήθηκαν στη φυλακή κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της μητέρας του κοριτσιού στην Αγία Βαρβάρα

Με την απόφαση της Ανακρίτριας ανηλίκων και του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση της 15χρονης και του 17χρονου φίλου της ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την δολοφονία της μητέρας του κοριτσιού στην Αγία Βαρβάρα.

Το ζευγάρι των εφήβων ξεκίνησε να απολογείται στις 12 το μεσημέρι για την άγρια δολοφονία της 50χρονης, μητέρας της 15χρονης και με την ολοκλήρωση των απολογιών τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι όπως και ο τρίτος έφηβος που εμπλέκεται στην υπόθεση που απολογήθηκε χθες.

Η κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της φέρονται να επέμειναν απολογούμενοι πως ο 16χρονος ήταν αυτός που κατάφερε τις θανατηφόρες μαχαιριές στην γυναίκα αν και ο ίδιος χθες απολογούμενος ισχυρίστηκε πως ήταν παρών αλλά αμέτοχος στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 15χρονη είπε στην δικαστική λειτουργό όσα είχε πει και στους αστυνομικούς αποδεχόμενη πως ήταν δική της απόφαση να εξοντώσει την μητέρα της εξαιτίας των συχνών προστριβών που είχαν . Φέρεται επίσης να είπε πως αν και έτρεμε ακούγοντας τις φωνές της μητέρας της όταν δεχόταν τις απανωτές μαχαιριές, δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει το έγκλημα. Το κορίτσι υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, αναφέροντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια. Φέρεται επίσης να πρόσθεσε ότι και ο ίδιος ο ανήλικος , αν και δεν του είχαν υποσχεθεί η ίδια και ο φίλος της χρήματα ως αντάλλαγμα, ήθελε να συμμετέχει στο έγκλημα και για αυτό ρωτούσε μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πότε θα γίνει ο φόνος.

Και ο 17χρονος στην απολογία του φέρεται να επιβεβαίωσε όσα έχει υποστηρίξει προανακριτικά , υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 16χρονο.

Χθες ο συγκατηγορούμενος του ζευγαριού αρνήθηκε πως είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας ισχυριζόμενος πως είδε τον φόνο και πως στην συνέχεια έμεινε μαζί τους από φόβο καθώς τον απείλησαν πως αν έφευγε θα "του φόρτωναν" το έγκλημα. Σύμφωνα με αυτόν, τον φόνο τον διέπραξε ο 17χρονος και η 15χρονη περίμενε στο διπλανό δωμάτιο.

Ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης. Ο συνήγορος δήλωσε πως η εντολέας του "ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει" και συμπλήρωσε: "δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις