ειδικη αγωγή
Στήριξη των ανθρώπων που βιώνουν πιο έντονα τις επιπτώσεις του lockdown - Ενισχύονται οι κατ΄οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους

Σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων που βιώνουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της επιδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων προχωρά ο Δήμος Πατρέων, όπως ανακοινώνει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου.

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί, καθώς και οι δομές αστέγων και ηλικιωμένων «επιστρατεύονται» στη μάχη κατά του κορονοϊού και των δυσμενέστατων επιπτώσεων για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας.

Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου του δήμου, ενώ το  Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

*Για οικονομικά αδύναμους & ευπαθείς ομάδες.

Με όλα του τα όπλα ρίχνεται στη μάχη ο δήμος Πατρέων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ειδικά αυτές τις μέρες της καραντίνας.

Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, η υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, οι δομές σίτισης, οι δομές αστέγων, Γυμναστές (για κατ’ οίκον εκγύμναση), φαγητό στο σπίτι, όπως και φάρμακα, ακόμα και μουσικοί του δήμου στέλνονται σε σπίτια για να ανυψώσουν το ηθικό συνανθρώπων μας που βρίσκονται με κατάθλιψη!

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών που έχει συστήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου, βρίσκεται στο πόδι για να εξυπηρετήσει ασθενείς, ηλικιωμένους, άπορους, μοναχικά άτομα, οικονομικά ανήμπορους και όποιους άλλους έχουν ανάγκη από μια βοήθεια.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός ανακοίνωσε απόψε ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα διαβίωσης λόγω των έκτακτων συνθηκών του lockdown να απευθύνονται στο Τηλ. Επικοινωνίας 2610 339-638 από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Επισημαίνονται επίσης τα παρακάτω:

1) Το «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους 385 περίπου δικαιούχους του.

2) Ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις στα μέλη και των τριών (3) ΚΑΠΗ Δ’ ηλικίας (80-90 ετών), που δεν έχουν καμία διέξοδο την περίοδο του lockdown κι εμφανίζουν καταθλιπτικά σημάδια.

3) Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει πλατφόρμα (π.χ. Ζoomin) παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη των τριώνΚΑΠΗ, που είναι εξοικειωμένα με τεχνολογία. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) στις αρχές του 2020 σε ηλικιωμένους 65 ως 75 ετών, το 25% είναι χρήστες μέσων τεχνολογίας. Το ποσοστό χρηστών λόγω πανδημίας έχει αυξητική τάση. Θα ήταν μια σημαντικότατη διέξοδος στην καραντίνα για κάποιους από αυτούς να κάνουν από το σπίτι τους Γυμναστική με συνάδελφο Γυμνάστρια ή Συμβουλευτική κι Υποστηρικτική από Κοινωνικούς Λειτουργούς ή Χορωδία με τη Μουσικό μας κλπ.

Επιπρόσθετα στα πλαίσια των Δομών Φτώχειας του Δήμου Πατρέων ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους. Η κατάθεση δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] ή με την προσωπική παρουσία στην υπηρεσία.

Τηλ επικοινωνίας: 2610311561/2614409976

Το Κέντρο Κοινότητας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι:

• Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

• Οι αιτήσεις για την υποβολή φακέλου ΚΕΠΑ για τα Επιδόματα Αναπηρίας (που γίνονται από τα Κέντρα Κοινότητας) συνεχίζουν με την φυσική παρουσία μετά από ραντεβού.

• Κανονικά συνεχίζεται και υποβολή αιτήσεων για κάθε άλλο επίδομα ή βοήθεια μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα 2614409970/77

Οι Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο συνεχίζουν την λειτουργία κανονικά προκειμένου να στηρίξουμε τον ευάλωτο πολίτη με τρόπο ώστε να προστατέψουμε την υγεία του καθένα και την εξάπλωση του κορονοϊού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610342995.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη για ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του όπως και αυτό της διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό (άγχος, φοβίες, εμμονές κλπ). Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται είτε με φυσική παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού είτε μόνο τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 2614409974.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα