Δήμος Πατρέων - Κορονοϊός: Ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη
Στήριξη των ανθρώπων που βιώνουν πιο έντονα τις επιπτώσεις του lockdown - Ενισχύονται οι κατ΄οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους

Σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων που βιώνουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της επιδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων προχωρά ο Δήμος Πατρέων, όπως ανακοινώνει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου.

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί, καθώς και οι δομές αστέγων και ηλικιωμένων «επιστρατεύονται» στη μάχη κατά του κορονοϊού και των δυσμενέστατων επιπτώσεων για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας.

Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου του δήμου, ενώ το  Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

*Για οικονομικά αδύναμους & ευπαθείς ομάδες.

Με όλα του τα όπλα ρίχνεται στη μάχη ο δήμος Πατρέων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν συνάνθρωποί μας, ειδικά αυτές τις μέρες της καραντίνας.

Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, η υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, οι δομές σίτισης, οι δομές αστέγων, Γυμναστές (για κατ’ οίκον εκγύμναση), φαγητό στο σπίτι, όπως και φάρμακα, ακόμα και μουσικοί του δήμου στέλνονται σε σπίτια για να ανυψώσουν το ηθικό συνανθρώπων μας που βρίσκονται με κατάθλιψη!

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών που έχει συστήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου, βρίσκεται στο πόδι για να εξυπηρετήσει ασθενείς, ηλικιωμένους, άπορους, μοναχικά άτομα, οικονομικά ανήμπορους και όποιους άλλους έχουν ανάγκη από μια βοήθεια.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός ανακοίνωσε απόψε ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα διαβίωσης λόγω των έκτακτων συνθηκών του lockdown να απευθύνονται στο Τηλ. Επικοινωνίας 2610 339-638 από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Επισημαίνονται επίσης τα παρακάτω:

1) Το «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους 385 περίπου δικαιούχους του.

2) Ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις στα μέλη και των τριών (3) ΚΑΠΗ Δ’ ηλικίας (80-90 ετών), που δεν έχουν καμία διέξοδο την περίοδο του lockdown κι εμφανίζουν καταθλιπτικά σημάδια.

3) Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει πλατφόρμα (π.χ. Ζoomin) παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη των τριώνΚΑΠΗ, που είναι εξοικειωμένα με τεχνολογία. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) στις αρχές του 2020 σε ηλικιωμένους 65 ως 75 ετών, το 25% είναι χρήστες μέσων τεχνολογίας. Το ποσοστό χρηστών λόγω πανδημίας έχει αυξητική τάση. Θα ήταν μια σημαντικότατη διέξοδος στην καραντίνα για κάποιους από αυτούς να κάνουν από το σπίτι τους Γυμναστική με συνάδελφο Γυμνάστρια ή Συμβουλευτική κι Υποστηρικτική από Κοινωνικούς Λειτουργούς ή Χορωδία με τη Μουσικό μας κλπ.

Επιπρόσθετα στα πλαίσια των Δομών Φτώχειας του Δήμου Πατρέων ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους. Η κατάθεση δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] ή με την προσωπική παρουσία στην υπηρεσία.

Τηλ επικοινωνίας: 2610311561/2614409976

Το Κέντρο Κοινότητας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι:

• Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

• Οι αιτήσεις για την υποβολή φακέλου ΚΕΠΑ για τα Επιδόματα Αναπηρίας (που γίνονται από τα Κέντρα Κοινότητας) συνεχίζουν με την φυσική παρουσία μετά από ραντεβού.

• Κανονικά συνεχίζεται και υποβολή αιτήσεων για κάθε άλλο επίδομα ή βοήθεια μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα 2614409970/77

Οι Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο συνεχίζουν την λειτουργία κανονικά προκειμένου να στηρίξουμε τον ευάλωτο πολίτη με τρόπο ώστε να προστατέψουμε την υγεία του καθένα και την εξάπλωση του κορονοϊού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610342995.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη για ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του όπως και αυτό της διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό (άγχος, φοβίες, εμμονές κλπ). Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται είτε με φυσική παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού είτε μόνο τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 2614409974.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...