xardalias
Μετακινήσεις μόνο για συγκεκριμένους λόγους από την Παρασκευή - Τι θα ισχύει για ατομική άθληση take away και delivery - Συναγερμός για τον κορονοϊό σε ολόκληρη τη χώρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Κατά συνέπεια, τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

- Μετακινήσεις: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Οι μετακινήσεις περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Άρα από την Παρασκευή, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6.

- Ατομική Άθληση: Δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

- Κυνήγι και Ψάρεμα: Δεν επιτρέπονται. Η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Take away και delivery

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διευκξρινίζει σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery).

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές., δηλαδή για εργαζόμενους, για όσους μετακινούνται για λόγους υγείας και όσους βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο.

Επιχειρήσεις και Τηλεργασία

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραμπ
Γεωπολιτικό θρίλερ στην Ουάσιγκτον: Ζελένσκι, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟ απέναντι στις απαιτήσεις Τραμπ
Διπλωματικό παζάρι στην Ουάσιγκτον: Αμερικανικές «κόκκινες γραμμές» και ευρωπαϊκές «εγγυήσεις ασφαλείας»
Γεωπολιτικό θρίλερ στην Ουάσιγκτον: Ζελένσκι, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟ απέναντι στις απαιτήσεις Τραμπ
χρήματα
Λιγότερα επιδόματα σε λιγότερους δικαιούχους: Τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ για το 2025 - 157.000 εκτός επιδόματος παιδιού
Κυβερνητικοί έλεγχοι την ώρα που τα νοικοκυριά βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται
Λιγότερα επιδόματα σε λιγότερους δικαιούχους: Τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ για το 2025 - 157.000 εκτός επιδόματος παιδιού
syriza11
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί στη ΔΕΘ να παρουσιάσει τον εαυτό του ως Άι Βασίλη του Σεπτεμβρίου»
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Άι Βασίλης του Σεπτεμβρίου» ο Μητσοτάκης – Επικοινωνιακές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στη ΔΕΘ
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί στη ΔΕΘ να παρουσιάσει τον εαυτό του ως Άι Βασίλη του Σεπτεμβρίου»