Κορονοϊός - Δερμιτζάκης για lockdown: Γυμνάσια και λύκεια πρέπει να κλείσουν
«Πρέπει να προσέξουμε λίγο τα σχολεία, τα δημοτικά» είπε για το lockdown ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης εμφανίστηκε σκεπτικός για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διαχείρισης σε ό,τι αφορά τα σχολεία, κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Πρέπει να προσέξουμε λίγο τα σχολεία, τα δημοτικά. Γυμνάσια και λύκεια πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουν, αλλά στα δημοτικά είναι δύσκολο. Είναι και θέμα κοινωνικό και θέμα ψυχολογίας για τα παιδιά μέχρι 12 χρονών», πρόσθεσε ο Μ. Δερμιτζάκης.

Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές

«Οι τρεις βδομάδες των μέτρων θα φέρουν αποκλιμάκωση, αλλά δεν φτάνουν για να μηδενιστούν τα κρούσματα κορονοϊού. Χαμηλούς τριψήφιους αριθμούς πιστεύω θα δούμε. Μην περιμένετε να δούμε 40-50 κρούσματα. Μέσα σε δύο βδομάδες θα πρέπει να δούμε μεγάλη μείωση, γιατί ουσιαστικά μπλοκάρουμε πολλές εστίες μετάδοσης», εκτίμησε για το lockdown.

Παράλληλα, ο Μ. Δερμιτζάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το lockdown θα φέρει αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου, αλλά θα έχει νόημα αν υπάρξει και ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, καθώς δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε.

Το lockdown δεν έρχεται καθυστερημένα

«Το lockdown δεν έρχεται καθυστερημένα. Αυτά που ήρθαν καθυστερημένα ήταν τα μέτρα που θα μας έκαναν να αποφύγουμε το lockdown. Καταλάβαμε σε αυτή την κρίση ότι οι συστάσεις είναι δύσκολο κοινωνικά να έχουν αποτέλεσμα ακόμη και στους πιο υπεύθυνους λαούς, ακόμη και η Ελβετία που είναι από τους πιο συστηματικούς λαούς. Αυτό δεν δουλεύει. Χρειάζονται μέτρα που να έχουν συγκεκριμένες κυρώσεις από πίσω και χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και η θέση των ειδικών», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα βγούμε από το lockdown μέχρι και τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να έχουμε μία δέσμη μέτρων τα οποία να είναι αυστηρά. Εγώ θα έβαζα μίνιμουμ μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12, ώστε να περιοριστούν οι συναθροίσεις στις πλατείες. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο για μετά. Το lockdown πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ένα τρόπο ανασύνταξης για το τι θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει να γίνει ένα λεπτομερές σχέδιο για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα του lockdown», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα