Κορονοϊός - Δερμιτζάκης για lockdown: Γυμνάσια και λύκεια πρέπει να κλείσουν
«Πρέπει να προσέξουμε λίγο τα σχολεία, τα δημοτικά» είπε για το lockdown ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης εμφανίστηκε σκεπτικός για το ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διαχείρισης σε ό,τι αφορά τα σχολεία, κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Πρέπει να προσέξουμε λίγο τα σχολεία, τα δημοτικά. Γυμνάσια και λύκεια πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουν, αλλά στα δημοτικά είναι δύσκολο. Είναι και θέμα κοινωνικό και θέμα ψυχολογίας για τα παιδιά μέχρι 12 χρονών», πρόσθεσε ο Μ. Δερμιτζάκης.

Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές

«Οι τρεις βδομάδες των μέτρων θα φέρουν αποκλιμάκωση, αλλά δεν φτάνουν για να μηδενιστούν τα κρούσματα κορονοϊού. Χαμηλούς τριψήφιους αριθμούς πιστεύω θα δούμε. Μην περιμένετε να δούμε 40-50 κρούσματα. Μέσα σε δύο βδομάδες θα πρέπει να δούμε μεγάλη μείωση, γιατί ουσιαστικά μπλοκάρουμε πολλές εστίες μετάδοσης», εκτίμησε για το lockdown.

Παράλληλα, ο Μ. Δερμιτζάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το lockdown θα φέρει αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου, αλλά θα έχει νόημα αν υπάρξει και ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, καθώς δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε.

Το lockdown δεν έρχεται καθυστερημένα

«Το lockdown δεν έρχεται καθυστερημένα. Αυτά που ήρθαν καθυστερημένα ήταν τα μέτρα που θα μας έκαναν να αποφύγουμε το lockdown. Καταλάβαμε σε αυτή την κρίση ότι οι συστάσεις είναι δύσκολο κοινωνικά να έχουν αποτέλεσμα ακόμη και στους πιο υπεύθυνους λαούς, ακόμη και η Ελβετία που είναι από τους πιο συστηματικούς λαούς. Αυτό δεν δουλεύει. Χρειάζονται μέτρα που να έχουν συγκεκριμένες κυρώσεις από πίσω και χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και η θέση των ειδικών», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα βγούμε από το lockdown μέχρι και τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να έχουμε μία δέσμη μέτρων τα οποία να είναι αυστηρά. Εγώ θα έβαζα μίνιμουμ μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12, ώστε να περιοριστούν οι συναθροίσεις στις πλατείες. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο για μετά. Το lockdown πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ένα τρόπο ανασύνταξης για το τι θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει να γίνει ένα λεπτομερές σχέδιο για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα του lockdown», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hlikia
Πώς να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία ακολουθώντας πέντε απλές αρχές
Ο Δρ. Φέλιξ Μπέρτραμ, επιτυχημένος γιατρός και επιχειρηματίας, πίστευε πως είχε τον έλεγχο της ζωής του, μέχρι που μια εξέταση άλλαξε τα πάντα.
Πώς να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία ακολουθώντας πέντε απλές αρχές
νοσοκο
Ο πόνος μετά το γυμναστήριο τον οδήγησε σε καρκίνο στους όρχεις
Η ιστορία του 21χρονου Rob από το Delaware των ΗΠΑ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο εύκολο είναι να παραβλέψουμε τα σήματα κινδύνου που...
Ο πόνος μετά το γυμναστήριο τον οδήγησε σε καρκίνο στους όρχεις
τσιπρα
Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι και ποιοι εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα - Καθόλου ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη πάνω από τους μισούς
Το 62% των πολιτών δεν τον εμπιστεύεται καθόλου, το 17% λίγο, το 12% αρκετά και μόνο το 5% πολύ
Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι και ποιοι εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα - Καθόλου ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη πάνω από τους μισούς