Κορονοϊός: 2646 κρούσματα, 18 θάνατοι, 179 διασωληνωμένοι
Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα

2646 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας αύριο στις 12:00. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της απασχόλησης στον κατασκευαστικό κλάδο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Δ.ΥΠ.Α. 13:42 ​Με εκτίμηση Tμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Διεύθυνση Γραμματείας Διοίκησης press@dypa.gov.gr
Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
Στρατηγική συμμαχία για την εκπαίδευση νέων τεχνικών – Εξασφαλισμένη μαθητεία και εργασία σε έργα μεγάλης κλίμακας
Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΑΒΑΞ για την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης
ΑΔΩΝΙΣ
Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»

Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ο Υπουργός Υγείας,

Διαφοροποίηση Γεωργιάδη για το ασυμβίβαστο: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά – Θα επέλεγα πάντα το βουλευτής»
Υπουργείο Παιδείας
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που θέλουν να παραμείνουν στο ψηφιακό φροντιστήριο πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τη Δευτέρα, 20 Απριλίου
Ψηφιακό φροντιστήριο: Πρόσκληση για παράταση της απόσπασης