golearn-engl_970-250
Thumbnail
Σε απεργία καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020,
Σε απεργία καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια. 
 

Η ανακοίνωση του συλλόγου

 
Κάτω από τις μάσκες μας έχουμε φωνή, ποτέ δουλειά την Κυριακή!

Απεργία στον κλάδο του βιβλίου και απεργιακή συγκέντρωση:

Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, 11 π.μ., πεζόδρομος Κοραή
 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής και υγιειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να νομιμοποιήσει και να νομοθετήσει ζητήματα που φτωχοποιούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, είναι αντίθετα με τα εργατικά μας συμφέροντα, τα εργασιακά δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκε από τα σωματεία η ανάγκη για υπεράσπιση και ενίσχυση των βασικών κοινωνικών αναγκών, περισσότερο από ποτέ, σε τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της περίθαλψης, των μέσων μεταφοράς.

Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να τα ενισχύσουν αλλά αντ’ αυτού εφαρμόζουν  μια αντεργατική, αντικοινωνική και κατασταλτική πολιτική με  βασική επιδίωξή τους  να μειώσουν κι άλλο το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος των εργοδοτών, ταυτόχρονα χαρίζουν δις σε εφοπλιστές και καταργούν την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ οι εργαζόμενοι φορτωνόμαστε για μια ακόμα φορά τις οικονομικές επιπτώσεις με εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου,  επέκταση της εκμετάλλευσης μέσω της τηλεργασίας…

Με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζονται να φέρουν για ψήφιση θα γκρεμίσουν ότι έχει απομείνει εφόσον σχεδιάζουν την κατάργηση του οχτάωρου και των αργιών,  την  καθιέρωση ενός νέου, ευέλικτου ωραρίου εργασίας που θα μετατρέπει τον εργαζόμενο σε λάστιχο και σε δούλο  αφού δεν θα έχει σταθερό ωράριο και θα γίνεται ατομική συμφωνία, διπλασιάζουν το ανώτατο όριο των υπερωριών, προβλέπουν “πληρωμή” των υπερωριών όχι σε χρήμα, αλλά σε παροχές, “σε είδος”( π.χ. σε ρεπό όταν δεν έχει δουλειά, σε άδεια ή ακόμα και σε σακούλα τρόφιμα). Παράλληλα σχεδιάζουν τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και την αντικατάσταση του νόμου του 1264/82 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μέσα σε αυτή την εργασιακή συνθήκη θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας και να την μετατρέψουν σε μια κανονική μέρα, πάγια επιθυμία των αφεντικών. Όσοι εργαζόμαστε στο εμπόριο, στα καταστήματα, στα βιβλιοπωλεία ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργαζόμενος λάστιχο, τι σημαίνει απελευθέρωση και ξεχείλωμα των ωραρίων,  τι σημαίνει υπερωρίες, να τελειώνεις τη δουλειά 9 το βράδυ και την επόμενη να είσαι πρωί, να κάνεις απογραφές, να δουλεύεις συνεχιζόμενες εβδομάδες στις γιορτές χωρίς ρεπό, να δουλεύεις Κυριακές, να μην έχεις τη δυνατότητα στην ξεκούραση και την ανάπαυση με δύο συνεχόμενες μέρες, να μην έχεις ελεύθερο χρόνο να τον μοιραστείς με τους δικούς σου ανθρώπους. Έχουν ήδη ψηφίσει και 8 Κυριακές και 32 Κυριακές. Μην τους επιτρέψουμε να παίζουν  άλλο με τις ζωές μας, μην τους επιτρέψουμε  να καταργήσουν την αργία της Κυριακής. Σήμερα μπορεί ακόμα σε κάποιους εργασιακούς χώρους να υποχρεώνονται να καταβάλουν ότι προβλέπεται αν δουλεύεις αργία, αν  επιτρέψουμε να νομιμοποιήσουν την κατάργησή της δεν θα υπάρχει τίποτα….

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια ήταν και είναι αγώνας όλων των εργαζομένων καθώς και της κοινωνίας που νοιάζεται για τη συνοχή της.

Ως Σύλλογος σε κάθε απεργία μας για την κυριακάτικη αργία, καλούμε όλους και όλες σε συνειδητή αποχή από τις αγορές  σε καταστήματα τόσο τις Κυριακές, όσο και κάθε άλλη ώρα πέρα από το κανονικό ωράριο.

Την Κυριακή 1 Νοέμβρη θα είμαστε έξω από τους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας που θα είναι ανοιχτοί για να ενημερώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε  για τα δίκαια αιτήματά μας

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

Αυξήσεις στους μισθούς  – Λιγότερη δουλειά

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δικαστικό Σώμα: Αποχωρούν σήμερα 26 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς
Αποχωρούν σήμερα δικαστές και εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου συνταγματικού προβλεπόμενου ορίου ηλικίας.
Δικαστικό Σώμα: Αποχωρούν σήμερα 26 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς
Fuel Pass 2: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή -Πόσο θα επιδοτηθείτε για την βενζίνη και το πετρέλαιο

Σήμερα ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής η νέα ενίσχυση του κράτους προς τους πολίτες, που έχει ως σκοπό την κάλυψη...

Fuel Pass 2: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή -Πόσο θα επιδοτηθείτε για την βενζίνη και το πετρέλαιο
Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι νοσηλευόμενοι
Ανησυχία έχει προκαλέσει η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και η παράλληλη αύξηση των εισαγωγών και νοσηλειών στα νοσοκομεία.
Κορονοϊός: Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι νοσηλευόμενοι
Θεμιστοκλέους - Θεοδωρίδου
Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για εμβολιασμούς από Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους
Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό θα πραγματοποιήσουν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας
Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για εμβολιασμούς από Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους