simopoulos nd
«Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, ναι, δεν υπάρχει προστασία, πρέπει να το παραδεχτούμε», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Eιλικρινής ήταν από το βήμα της Βουλής ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, καθώς παραδέχτηκε ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα αίρεται οριστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

«Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, ναι, δεν υπάρχει προστασία, πρέπει να το παραδεχτούμε» είπε, σύμφωνα με το documentonews.gr, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι έφερε τα funds και έδωσε το 2016 προτεραιότητα στις διεκδικήσεις στις τράπεζες απέναντι στο Δημόσιο. Νωρίτερα, είχε προβεί σε ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πορεύεται με βάση το «ψευδοπεριβάλλον» που έχει δημιουργήσει.

Σε αντίθεση με τους λοιπούς βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που περιέγραψαν ως σωτήριο για τους δανειολήπτες το επίδικο νομοσχέδιο, ο Στράτος Σιμόπουλος πρότεινε βελτιωτικές παρεμβάσεις στον υπουργό Οικονομικών.

«Θα πρότεινα να δει τώρα ή σε ένα επόμενο στάδιο το κεφάλαιο -όχι τους τόκους- που έχει καταβάλει κάποιος πριν χάσει την πρώτη του κατοικία, να μπορεί μετά από δώδεκα χρόνια να αφαιρείται από την τιμή που θα έχει τότε» επισήμανε λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα τα ποσά που έχουν καταβάλει στις τράπεζες οι δανειολήπτες με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία χαρίζονται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, προέτρεψε τον Χρήστο Σταϊκούρα να προσθέσει τρεις μήνες περιθώριο στους οφειλέτες πριν τους γίνει έξωση. «Θα πρότεινα να δει (ο υπουργός Οικονομικών) μήπως οι τρεις μήνες, τους οποίους περιέχει ως χρόνο μετά από τον οποίο μπορεί να προχωρήσει η έξωση, να γίνουν έξι» συνέστησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις: Παράταση έως 31 Ιανουαρίου 2026 στο ΓΕΜΗ
Χρόνο ενός ακόμη μήνα δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης για εγγραφές, διορθώσεις και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο
«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις: Παράταση έως 31 Ιανουαρίου 2026 στο ΓΕΜΗ
Σταφίδες σε νερό
Ανάκληση βιολογικής σταφίδας από τον ΕΦΕΤ – Υπέρβαση επικίνδυνης τοξίνης
Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε προϊόν προέλευσης Αργεντινής – Σύσταση προς τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν
Ανάκληση βιολογικής σταφίδας από τον ΕΦΕΤ – Υπέρβαση επικίνδυνης τοξίνης