simopoulos nd
«Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, ναι, δεν υπάρχει προστασία, πρέπει να το παραδεχτούμε», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Eιλικρινής ήταν από το βήμα της Βουλής ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, καθώς παραδέχτηκε ότι με τον νέο πτωχευτικό κώδικα αίρεται οριστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας. 

«Όσον αφορά την πρώτη κατοικία, ναι, δεν υπάρχει προστασία, πρέπει να το παραδεχτούμε» είπε, σύμφωνα με το documentonews.gr, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ότι έφερε τα funds και έδωσε το 2016 προτεραιότητα στις διεκδικήσεις στις τράπεζες απέναντι στο Δημόσιο. Νωρίτερα, είχε προβεί σε ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πορεύεται με βάση το «ψευδοπεριβάλλον» που έχει δημιουργήσει.

Σε αντίθεση με τους λοιπούς βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που περιέγραψαν ως σωτήριο για τους δανειολήπτες το επίδικο νομοσχέδιο, ο Στράτος Σιμόπουλος πρότεινε βελτιωτικές παρεμβάσεις στον υπουργό Οικονομικών.

«Θα πρότεινα να δει τώρα ή σε ένα επόμενο στάδιο το κεφάλαιο -όχι τους τόκους- που έχει καταβάλει κάποιος πριν χάσει την πρώτη του κατοικία, να μπορεί μετά από δώδεκα χρόνια να αφαιρείται από την τιμή που θα έχει τότε» επισήμανε λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα τα ποσά που έχουν καταβάλει στις τράπεζες οι δανειολήπτες με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία χαρίζονται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, προέτρεψε τον Χρήστο Σταϊκούρα να προσθέσει τρεις μήνες περιθώριο στους οφειλέτες πριν τους γίνει έξωση. «Θα πρότεινα να δει (ο υπουργός Οικονομικών) μήπως οι τρεις μήνες, τους οποίους περιέχει ως χρόνο μετά από τον οποίο μπορεί να προχωρήσει η έξωση, να γίνουν έξι» συνέστησε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Καταγγελίες-φωτιά: «200 κενά, άρνηση αδειών και απλήρωτο έργο στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής»
Σφοδρές καταγγελίες από τον Σύλλογο «Σωκράτης»: Εκατοντάδες κενά, αρνήσεις αδειών και απλήρωτο διοικητικό έργο στη ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
Καταγγελίες-φωτιά: «200 κενά, άρνηση αδειών και απλήρωτο έργο στη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής»
μασκ
11χρονος μαθητής σήκωσε πλακάτ για να βρει γαμπρό στη δασκάλα του κατά τη διάρκεια αγώνα (Βίντεο)
Ένας 11χρονος «έκλεψε» την παράσταση στον αγώνα Προμηθέα – Ολυμπιακού
11χρονος μαθητής σήκωσε πλακάτ για να βρει γαμπρό στη δασκάλα του κατά τη διάρκεια αγώνα (Βίντεο)