ΑΣΕΠ: Ριζικές αλλαγές σε εξετάσεις και τρόπο πρόσληψης προαναγγέλλει ο Τ. Θεοδωρικάκος
Γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο, με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ φέρνει το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Οι αλλαγές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο αφορούν όλες τις ελληνικές οικογένειες και κυρίως τους νέους που θέλουν να εργαστούν στο κράτος, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1.

Το νέο σύστημα θα ψηφιοποιήσει και θα εκσυγχρονίσει το ΑΣΕΠ και θα το κάνει πιο αξιοκρατικό, τόνισε ο υπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο προς διαβούλευση σε περίπου δέκα ημέρες.

Είπε ακόμη ότι για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου υπάρχει ευρύτατος διάλογος και σημείωσε ότι εκτός από εκπροσώπους κομμάτων, από τους οποίους έλαβε και συγκεκριμένες ιδέες και θετικές προτάσεις, θα έχει συναντήσεις και με προκατόχους του, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τον οποίο θα συναντήσει την Τρίτη, αλλά και με άλλους φορείς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «θα γίνονται γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο (ίσως και δύο φορές τον χρόνο, εάν απαιτηθεί), με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με γραπτή εξέταση για να αποδείξουν τις γνώσεις τους, ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες». Συμπλήρωσε πως, σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικής διατριβής θα αναγνωρίζεται και θα μετράει, εφόσον αυτά είναι συναφή με τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι άδικο να μετράει ο βαθμός του πτυχίου, διότι δεν είναι ίδια όλα τα πανεπιστήμια. 'Αλλο είναι ένα 9 από ένα γνωστό παγκοσμίως πανεπιστήμιο και άλλο ένα 9 από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο».

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις -πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς- και ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του ΑΣΕΠ και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινα
«Βουνά και θάλασσες συνδέονται»: Μια ψηφιακή γέφυρα φιλίας, οικολογίας και καινοτομίας μεταξύ Κέρκυρας και Κίνας
Συνεργασίας μεταξύ του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας «Αθηναγόρειο» και του Sino-German Ecological Park Primary School
«Βουνά και θάλασσες συνδέονται»: Μια ψηφιακή γέφυρα φιλίας, οικολογίας και καινοτομίας μεταξύ Κέρκυρας και Κίνας
σχολείο, τάξη, δασκάλα κάνει μάθημε σε μαθητές που κάθονται στα θρανία
Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης 2026: Η μάθηση ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής
Η ημέρα υπογραμμίζει τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης στη μάθηση για όλους, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία ή κοινωνική προέλευση, και τονίζει την...
Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης 2026: Η μάθηση ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής
Ντόναλντ Τραμπ
Οργή στη Βρετανία για τις δηλώσεις Τραμπ: «Υποτιμά τους νεκρούς μας»
Βουλευτές και βετεράνοι καταγγέλλουν τον Αμερικανό πρόεδρο για προσβλητικά σχόλια σχετικά με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
Οργή στη Βρετανία για τις δηλώσεις Τραμπ: «Υποτιμά τους νεκρούς μας»