Το παιδί του σωλήνα δεν σέβεται τους νέους
Είναι νέος και ωραίος. Ψηλός και λεπτός. Ντύνεται με ακριβά κοστούμια και γκλαμουράτες γραβάτες. Είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών. Έχει σκύλο. Είναι φρεσκοπαντρεμένος.

Μορφωμένος, δυναμικός με ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις. Έχει το ιδανικό προφίλ για την ελληνική κοινωνία. Είναι και αλαζόνας αλλά τι φταίει το παιδί; Με αυτή την κατάρτιση και τέτοιο παρουσιαστικό, ε θα το καβαλήσεις το καλάμι. Σημαντικότερο όλων, ότι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έχει ένα πληρέστατο και δομημένο βιογραφικό!

Μπήκα στον πειρασμό να του ρίξω μια ματιά και με λύπη μου αντιλήφθηκα ότι ξέχασε να προσθέσει στο βιογραφικό του σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες του προσδίδουν και ανάλογα προσωνύμια.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ή αλλιώς το «παιδί του μπάρμπεκιου», είναι ο άνθρωπος που υποστήριξε σθεναρά την ρατσιστική και μισαλόδοξη πρωτοβουλία της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος και αλκοολούχων ποτών έξω από προσφυγική δομή. Πρωτοβουλία που ξεκάθαρο στόχο είχε να προκαλέσει τους πεινασμένους πρόσφυγες και να γελοιοποιήσει την θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ή αλλιώς το «παιδί των επιδομάτων μόνο σε Έλληνες», είναι ο άνθρωπος που υποστήριξε την χορήγηση επιδομάτων σε ελληνόπουλα που γεννιούνται από Έλληνες γονείς. Όταν κάποιος τον ρώτησε στο twitter «αν ένα παιδί γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς, δεν είναι ελληνόπουλο;», τότε ο κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε πως όχι, δεν είναι ελληνόπουλο. Τι θες και επιμένεις ρε φίλε; Είπαμε, ελληνόπουλο από Έλληνες γονείς. Τέλος και όλοι οι άλλοι στον καιάδα!

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ή αλλιώς το «παιδί της λάθος ανάγνωσης διαγραμμάτων», είναι ένας μορφωμένος κατά τα άλλα άνθρωπος, όμως με εμφανή αδυναμία στην κατανόηση διαγραμμάτων. Το 2018, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, θέλησε να υποστηρίξει τα επιχειρήματα του χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός διαγράμματος. Όμως, του γύρισε boomerang, καθώς τα στοιχεία απέδειξαν ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά η οικονομία κυμαινόταν στο -7%, ενώ από το 2015 και έπειτα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση σταθεροποιήθηκε και η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ή αλλιώς το «παιδί με την κακή μνήμη», είναι ο άνθρωπος που το 2019 υποστήριξε ότι οι νέοι δεν έφυγαν από την χώρα μας εξαιτίας της κρίσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας και της φτωχοποίησης. Μάθαμε, διά στόματος του, ότι για το brain drain οφείλεται η αναξιοκρατία. Μάλλον του διαφεύγει ότι επί 40 χρόνια τα κόμματα που εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή το κόμμα του.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είναι επίσης ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον παιδεραστή Νίκο Γεωργιάδη. Παρευρέθηκε ως υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου και με αδιάσειστα στοιχεία ενόχου, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να αποκαλέσει τον Νίκο Γεωργιάδη «θύμα σκευωρίας». Αίσχος!

Πάνω απ΄ όλα όμως, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι το «παιδί του σωλήνα». Ίσως αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αξιοποίησης ανθρώπου από τον λεγόμενο κομματικό σωλήνα. Τα τελευταία 15 χρόνια ήταν μέλος της ΔΑΠ, μέλος της ΟΝΝΕΔ, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, συμμετείχε στην εκστρατεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συμμετείχε στην εκστρατεία του Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2014 και σήμερα, στα 33 του, είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Υποστηρίζει ότι έχει εργαστεί στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Δεν ξέρω αν αληθεύει και δεν με νοιάζει κιόλας. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν έστω και ένας άνθρωπος δικαιούται να λέγεται παιδί του σωλήνα, αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Κι όμως, αν εξαιρέσουμε την πολιτική του σταδιοδρομία, όλα τα άλλα λείπουν από το βιογραφικό του. Απορώ. Γιατί; Γιατί να λείπουν τέτοιες πολιτικές αποφάσεις από το βιογραφικό σας; Τέλος πάντων. Το ξεπερνώ και προχωράω παρακάτω.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προχώρησε σε ακόμη ένα ατόπημα. Τόλμησε να ισχυριστεί ότι για την ανεργία των νέων, οφείλονται οι ίδιοι οι νέοι για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αντί να κάτσουν να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, οι νέοι τρέχουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να τους βρουν δουλειά. Δεύτερον, τους κατηγόρησε ότι δεν ξέρουν να ψάχνουν δουλειές στο διαδίκτυο, προτρέποντας τους να το κάνουν και να μην τα περιμένουν όλα από το κράτος.

Τι μας είπε δηλαδή ο κ. Κυρανάκης; Ότι η ανεργία των νέων δεν εναπόκεινται σε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα αλλά ότι είναι ατομικό ζήτημα του καθενός. Είναι ατομική ευθύνη του καθενός, να συντάξει και να δομήση βιογραφικό, να ψάξει και να βρει δουλειά. Το κράτος δεν φέρει ευθύνη και δεν χρειάζεται να παρέμβει κάπου. Από την ατομική ευθύνη στον κορονοϊό, περάσαμε στην ατομική ευθύνη στην ανεργία. Η κυβέρνηση δεν φταίει πουθενά!

Επίσης, η νεοφιλελεύθερη αυτή άποψη που παρουσίασε ο Κυρανάκης, προφανώς παίρνει ως δεδομένο ότι δουλειές για τους νέους υπάρχουν και όποιος δεν δουλεύει είναι είτε αμόρφωτος, είτε τεμπέλης, είτε άχρηστος στο ψάξιμο και άλλα ωραία επίθετα. Η φάση είναι: Ψάξε, ψάξε δεν θα την βρεις. Την δουλειά εννοείται!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία σε νέους και νέες τον Μάιο του 2020, ανερχόταν σε 37,5% και κάτι αριστόπαιδα σαν τον Κυρανάκη υποστηρίζουν ότι φταίει η λάθος δόμηση βιογραφικού και το μη ψάξιμο.

Χιλιάδες νέοι, με πλούσια βιογραφικά, με ένα και δύο πανεπιστημιακά πτυχία, με γνώσεις ξένων γλωσσών, με γνώσεις υπολογιστών, με σεμινάρια ίσως και κάποιες συστατικές επιστολές, δεν κατάφεραν στην περίοδο της κρίσης αλλά δεν καταφέρνουν ούτε και σήμερα να βρουν εργασία. Κλειστές πόρτες ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μισθοί πείνας, μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και τρομοκρατία. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και ότι πάνω από όλα τα πτυχία και τις γνώσεις, βρίσκονται οι γνωριμίες. Μπορεί η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ να άνοιξαν δρόμους και να εξασφάλισαν ένα καλό βιογραφικό

στον Κυρανάκη, ωστόσο υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που παλεύουν στην εργασιακή ζούγκλα με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και τα πτυχία τους. Χωρίς γνωριμίες, χωρίς επισκέψεις σε πολιτικά γραφεία. Πρώτη φορά το ακούτε αυτό κ. Κυρανάκη; Αυτά τα παιδιά μόνο με σεβασμό πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αυτά τα παιδιά ψάχνουν μια ευκαιρία για να αποδείξουν πόσο ανώτεροι είναι από τους Κυρανάκηδες αυτής της χώρας.

Εντούτοις, το κακό δεν έγκειται στο γεγονός ότι ο Κυρανάκης εξέφρασε την άποψη του. Καλά έκανε και την εξέφρασε, όπως ο καθένας έχει δικαίωμα ελεύθερης εκφοράς της άποψης του. Το κακό έγκειται στο ότι ο Κυρανάκης ζει σε έναν δικό του κόσμο, εκτός πραγματικότητας. Προφανώς αυτό που είπε, για μη δομημένα βιογραφικά και ατομική ευθύνη στην ανεργία των νέων, το πιστεύει και προφανώς εκπροσωπεί κόσμο με ανάλογη άποψη. Αυτό είναι έως και επικίνδυνο.

Η οικονομία τον τελευταίο χρόνο βυθίζεται. Επιχειρήσεις απολύουν προσωπικό, βάζουν λουκέτα, τα λεφτά στην αγορά στερεύουν αλλά φταίνε οι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά; Φταίνε οι νέοι για την διασπορά του κορονοϊού, φταίνε οι νέοι που δεν βρίσκουν εργασία. Μια εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στη νεολαία. Όλα αυτά για να κρύβονται οι κυβερνητικές ευθύνες;

Και κάτι τελευταίο γιατί είμαι πραγματικά να σκάσω. Μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Κυρανάκης, βουλευτής της κυβέρνησης ΝΔ, για ανεπαρκή και μη δομημένα βιογραφικά. Μέσα σε ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ, έχουν βρεθεί πρόσωπα με πλαστά και ανύπαρκτα πτυχία και μεταπτυχιακά. Ο Υφυπουργός Διαματάρης και ο Γενικός Γραμματέας Λούλης παρουσίασαν ανύπαρκτο πτυχίο, ο Υφυπουργός Στεφανής ανύπαρκτο μεταπτυχιακό όπως και η Γενική Γραμματέας Σοφία Νικολάου. Πριν συμβουλεύσετε τους νέους κ. Κυρανάκη περί βιογραφικών, κάντε μια διάλεξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος σας.

Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύουν και ποιος τους εμπιστεύεται ακόμα;

Θεόκριτος Αργυριάδης, φοιτητής πολιτικών επιστημών στο ΔΠΘ, μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband Socialists

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα