fotia kexries
Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση - Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις Κεχριές Κορινθίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κατοικίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ πολλοί κάτοικοι κατέφυγαν σε παρακείμενη παραλία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στον Realfm 97,8 και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, λέγοντας πως έχουν καεί κατοικίες και αρκετός κόσμος εγκατέλειψε τα σπίτια του και κατέφυγε στην παραλία.

«Το σπίτι μου είναι δίπλα από το στρατόπεδο στις Κεχριές. Έχουν εκκενωθεί τα σπίτια, η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα μας. Έχουν καεί ήδη σπίτια. Ήρθαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, έπειτα από δύο ώρες. Εμείς έχουμε εκκενώσει το σπίτι μας, έχουμε φύγει και έχουμε κατέβει στην παραλία», δήλωσε ο κάτοικος στον Realfm.

Όπως ανέφερε, αποφάσισαν μόνοι τους να πάρουν τα αυτοκίνητα και να πάνε στην παραλία, χωρίς να τους δοθεί κάποια εντολή. «Λένε ότι υπάρχουν 17 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά εμείς εδώ δεν βλέπουμε κανένα. Μόνο την αστυνομία που έχει κλείσει τους δρόμους», τόνισε, σημειώνοντας πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ είναι κλειστός ο δρόμος προς Αθήνα.

Στην περιοχή μετέβησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ έως τώρα έχουν κινητοποιηθεί 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Έως αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος, κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Δήμαρχος Κορινθίων: "Πολύ κοντά σε σπίτια οι φλόγες"

«Είναι μεγάλη η φωτιά στις Κεχριές. Βρίσκεται στον οικισμό Siemens και στο χωριό Γαλατάκι. Εκκενώθηκε η κατασκήνωση που υπήρχε στην περιοχή με 500 παιδιά, όπως και οι οικισμοί», δήλωσε στον Realfm 97,8 ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Τόνισε ότι η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και ήδη έχει επικοινωνήσει και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Εκείνο που βλέπω είναι πως βρίσκονται πολύ κοντά στα σπίτια οι φλόγες. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχουν καεί κάποια σπίτια στην περίμετρο. Γίνονται οι προσπάθειες που πρέπει και ελπίζω να τεθεί υπό έλεγχο. Τα παιδιά από την κατασκήνωση έχουν μεταφερθεί στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού Ξυλοκέριζα. Είναι ασφαλή όλα τα παιδιά. Κινδυνεύουν κάποια σπίτια και έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι έχουν κατέβει προς τα κάτω, κοντά στην παραλία, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις», ανέφερε ακόμα.
 

Videos/Εικόνα: korinthostv.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα