Πανελλαδικός ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις - Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Σφοδρές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει ενάντια στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, το οποίο ψηφίζεται απόψε το βράδυ στις 10.

Σήμερα στις 19:00, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και συνδικάτα και σωματεία του δημόσιο και ιδιωτικού τομέα διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 20:00. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν παράλληλα σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Καλέσματα έχουν εκδώσει έως τώρα πλήθος σωματείων και συνδικάτων από όλη την Ελλάδα, ενώ δεκάδες είναι τα καλέσματα και οι ανακοινώσεις ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών σωματείων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής».

Παράλληλα, συνεχίζει: «Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν «δοσομετρητή» στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντί τους».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα σωματεία μέλη του, και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος υπογραμμίζοντας: 

«Είναι ανάγκη να βρεθούμε όλοι οι εργαζόμενοι εκεί, ενωμένοι, ενάντια στο αντιδραστικό και «σκοτεινών εποχών» έμπνευσης νομοσχέδιο, που επιδιώκει να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, περιορίζοντας το δικαίωμα της διαδήλωσης για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας».

Από την πλευρά του, το Δ.Σ ΔΟΕ εκφράζει «την έντονη και πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, επιδιώκοντας τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της κοινωνικής αντίδρασης μέσω της μεθοδευμένης περιστολής του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση».

Ακόμα, «καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα υλοποιώντας τον αγωνιστικό σχεδιασμό που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

Η ΟΛΜΕ σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Το νέο νομοσχέδιο ολοκληρώνει ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιδιώκει να βάλει στο "γύψο" την μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών, των λαϊκών και πολιτικών οργανώσεων, που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στη πράξη επιχειρεί να καταργήσει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για τα δικαιώματα τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα την αντεργατική πολιτική».

Τέλος, το ΠΑΜΕ, επισημαίνει:

«Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΤΡΟ
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ
Κολούμπια πανεπιστήμιο
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια - Οι διαδηλώσεις αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης
Εικόνες χάους και καταστροφής στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Περισσότερες από 2000 οι συλλήψεις