selonda
Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Αργολίδας καταγγέλλει τις απολύσεις

Σε νέες απολύσεις πέντε εργαζομένων προχωρά η εργοδοσία των ιχθυοκαλλιεργειών «ΣΕΛΟΝΤΑ».

Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Αργολίδας καταγγέλλει το γεγονός και καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στους σχεδιασμούς της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο όμιλος “ΣΕΛΟΝΤΑ Ιχθυοκαλλιέργειες”, συμφερόντων “AMERRA-MUDABALA”, προχωράει το σχέδιο “εξυγίανσης” για να απαλλαγεί από κάθε ενοχλητική φωνή στο χώρο εργασίας. Η εν λόγω εταιρεία, πριν από λίγους μήνες, προχώρησε στην απόλυσή 5 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της στην Ν. Επίδαυρο, μεταξύ αυτών και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μας, που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας. Τώρα περνά στη δεύτερη φάση του σχεδίου “εξυγίανσης” με νέες απολύσεις, πιο πρόσφατη την Παρασκευή 22 Μάη 2020, όσων λένε ακόμα και μία καλημέρα σε μέλη του Συνδικάτου.

Η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις, παρά τις δήθεν απαγορεύσεις της κυβέρνησης λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία. Έχοντας στα χέρια της τα αντεργατικά όπλα που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή, με πιο πρόσφατα τα αντεργατικά πλαίσια των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που διευκολύνουν απολύσεις, καταργούν ΣΣΕ, μειώνουν δραματικά τους μισθούς, υπονομεύουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, επιβάλουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, κ.ά., πετούν στο δρόμο αφού πρώτα έχουν ξεζουμίζει, ανθρώπινες ζωές.

Είναι ξεκάθαρες οι επιδιώξεις τους. Δεν θέλουν καμιά φωνή διαμαρτυρίας, καμιά φωνή διεκδίκησης. Την ίδια στιγμή που δηλώνουν ότι διευκολύνουν τη συνδικαλιστική δράση, προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων, στη προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν κάθε ενοχλητική φωνή και να τρομοκρατήσουν.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, θα επιχειρήσουν να επιβάλουν δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, να “ξεφορτωθούν” παλιότερους, πιο “ακριβούς” εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσουν με φθηνούς εργολαβικούς, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν θα γίνουμε σύγχρονη σκλάβοι για τα κέρδη των επιχειρήσεων!

Η ατομική ευθύνη κάθε εργάτριας και κάθε εργάτη είναι να σηκώσει, το ανάστημά της/του. Να οργανωθεί στο Συνδικάτο του, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη διασφάλιση του εισοδήματος, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την προστασία της υγείας μας.

Κανένας μόνος του απέναντι στις αιμοβόρες διαθέσεις της εργοδοσίας!

Όλοι μαζί συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της εργοδοσίας.

• Για να πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις και να αποτρέψουμε νέες.

• Για να καταργηθούν τώρα, όλες οι αντεργατικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που πάρθηκαν με αφορμή τον κορονοϊό.

• Για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των προηγούμενων ετών.

• Για πραγματικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απέναντι στα αμύθητα κέρδη τους, που προκύπτουν μόνο από τη δική μας εργασία, μαζικά και οργανωμένα, όλοι μαζί διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Διεκδικήσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας! Μπορούμε να νικήσουμε, γιατί εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης