Ζαρκάδια
Στην «παρέα» προστέθηκε η Σελίν και η Ανθή

Τετράδα έγιναν πλέον τα ζαρκαδάκια που περιθάλπει ο «Αρκτούρος» αφού βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μετά τον τραυματισμένο στο πόδι Θωμά και τη Μάτα, στην παρέα προστέθηκαν η Σελίν και η Ανθή. Σύμφωνα με την οργάνωση, η Σελίν βρέθηκε στον οικισμό Σέλινα, στο νομό Άρτας από κτηνοτρόφο που την έσωσε από μία αλεπού που την κυνηγούσε και την είχε ήδη τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο. Η Ανθή βρέθηκε στο Ανθοχώρι Καρδίτσας από υπαλλήλους ενός ξενοδοχείου που την εντόπισαν να τριγυρνά μόνη της κοντά σε δασική περιοχή, καλώντας τη μαμά της.

«Είναι η εποχή που έχουμε γέννες, γι' αυτό και βρίσκονται νεαρά ζαρκάδια, τα οποία διαχωρίζονται μωρά από τη μάνα ή γιατί τα κυνηγάνε σκυλιά ή άλλα άγρια ζώα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Κτηνιατρικής, με ειδικότητα στην περίθαλψη άγριων και εξωτικών ζώων, Νατάσα Κομνηνού.

Τα τέσσερα μικρά ζαρκάδια θα ζήσουν για περίπου έναν χρόνο σε ειδικό χώρο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του «Αρκτούρου» και στη συνέχεια θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η περιβαλλοντική οργάνωση ενημερώνει τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, ότι όπως και με όλα τα άγρια ζώα, έτσι και με τα νεαρά ζαρκάδια, θα πρέπει να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή μαζί τους ή να τα απομακρύνουν από το σημείο που τα βρίσκουν, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος και δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Τα ζαρκάδια επιλέγουν κάποιο απομονωμένο σημείο για να αφήσουν τα μικρά τους και επιστρέφουν συχνά για το τάισμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...