ΠΑΜΑΚ: Πρόσκληση σε υποψήφιους διδάκτορες για την μελέτη του φαινομένου της πανδημίας και των συνεπειών της
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση της Συγκλήτου - Διαγωνισμός 10.000 ευρώ

Με αφορμή την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19), η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό με τίτλο «Η έρευνα στην πρώτη γραμμή» συνολικού ποσού μέχρι 10.000 ευρώ, με σκοπό την εκπόνηση και υποβολή ερευνητικών εργασιών που σχετίζονται με την ανάλυση, την ερμηνεία και τις πιθανές συνέπειες του φαινομένου της πανδημίας, από την σκοπιά των ερευνητικών πεδίων τα οποία θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Πρόσκληση Υποβολής Ερευνητικών Εργασιών, η οποία αποφασίστηκε κατά την υπ’ αριθμ. 19/15.4.2020 συνεδρίαση της Συγκλήτου, μετά από ομόφωνη αποδοχή σχετικής εισήγησης του Πρύτανη, θα υλοποιηθεί με χρηματοδοτική υποστήριξη από το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Αναπτυξιακό έργο Πρυτανικών Αρχών Πανεπιστημίου Μακεδονίας» του Ειδικού Λογαριασμού για την Έρευνα (ΕΛΚΕ). Η Πρόσκληση, η οποία θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες  απευθύνεται στους υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν σχετική ερευνητική εργασία με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου 2020.

 Όπως επισημαίνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «απώτερος στόχος της Πρόσκλησης, είναι η κινητοποίηση νέων ερευνητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η ανακατεύθυνση της ερευνητικής τους δραστηριότητας “στην πρώτη γραμμή”. Δηλαδή στην καταγραφή και αντιμετώπιση με επιστημονικούς όρους των προκλήσεων που επιφέρει η νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού, σε πολιτικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο. Η Πρόσκληση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ένα σύνολο επιστημονικών συνεισφορών που αποτιμούν τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και σκιαγραφούν τρόπους αντιμετώπισης και υπερκερασμού των δυσμενών επιπτώσεων της».

Το περιεχόμενο της εργασίας πρέπει να έχει πρωτότυπη επιστημονική συμβολή σε θέμα σχετιζόμενο με την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού και μπορεί να ανήκει σε ένα από τα κάτωθι Επιστημονικά Πεδία τα οποία θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας:

·Επιστημονικό Πεδίο 1. Οικονομικές Επιστήμες

·Επιστημονικό Πεδίο 2. Επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων

·Επιστημονικό Πεδίο 3. Επιστήμες Πληροφορίας

·Επιστημονικό Πεδίο 4. Πολιτικές, Κοινωνικές, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες

Οι εργασίες που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από σχετική επιτροπή και τρεις εξ αυτών θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. Η επιτροπή αξιολόγησης των επιστημονικών εργασιών αποτελείται από: (α) τον Πρύτανη, (β) τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης, και (γ) τους Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η επιτροπή αξιολόγησης δύναται να ζητήσει την συνδρομή ειδικών επιστημόνων με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επιστημονικών εργασιών, εφόσον κρίνει αυτό απαραίτητο.

Οι αιτήσεις με συνημμένες τις εργασίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] από τον ιδρυματικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (@uom.edu.gr) του υποψήφιου διδάκτορα ως επισυναπτόμενο αρχείο τύπου pdf. Η προθεσμία υποβολής ερευνητικών εργασιών στα πλαίσια της Πρόσκλησης “Η έρευνα στην πρώτη γραμμή” ορίζεται ως η 31η Αυγούστου 2020.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης