dimarxeio thessalonikis
Οι εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με καταγγελία της ΔΑΣ

Στο δρόμο, εν μέσω πανδημίας αναμένεται να βρεθούν εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω «κακού σχεδιασμού» του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

«Είναι δυνατό μέσα σε αυτές τις ημέρες του κορωνοϊού, που παίζουμε την ίδια μας τη ζωή “κορώνα – γράμματα” να μας παίρνουν τηλέφωνο και να μας λένε πως απολυόμαστε;», τόνισε στο epoli.gr καταγγέλλων. «Μέσα στο Πάσχα; Και από πού; από πίνακες και ανακατατάξεις που ούτε ξέρουμε πώς έγιναν;», συμπλήρωσε με εύλογη απορία ο καταγγέλλων.

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντας τόνισαν στο epoli.gr πως ήδη έχουν εκκινήσει νομικές διαδικασίες.

Με ανακοίνωση-καταγγελία της, η ΔΑΣ ζητά να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Όπως επισημαίνεται, «οκτώ συνάδελφοί μας (200 σε όλη την Ελλάδα) πετιούνται στην ανεργία μέχρι το τέλος του μήνα, λόγω "κακού σχεδιασμού" του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι μετακινούνται για πολλοστή φορά σε διαφορετικές πόλεις. Οι συνάδελφοι αυτοί μετά τους "οριστικούς" πίνακες (Ιούνη του 2019) της προκήρυξης 3Κ είναι μόνιμοι υπάλληλοι και σήμερα πετιούνται στο δρόμο, μετά την αναμόρφωση νέων "οριστικών" πινάκων το Νοέμβρη του 2019».

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με τις υπηρεσίες καθαριότητας να είναι στη πρώτη γραμμή διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, χωρίς κάλυψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση προχώρα σε απολύσεις εν μέσω πανδημίας, βάζοντας μπροστά, την προάσπιση της δημόσιας υγείας, για όλα τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει με ΠΝΠ». 

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι «στο δήμο Θεσσαλονίκης παρ' ότι πάρθηκε ομόφωνο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μη γίνει καμιά απόλυση αλλά να προσληφθούν και οι νέοι επιτυχόντες που δικαιώθηκαν οι ενστάσεις τους, η διοίκηση δεν έδειξε να στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους. Όχι μόνο αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους, όχι μόνο δεν απάντησε στην επιστολή που του στείλανε, τους άφησε και απλήρωτους μέσα στις γιορτές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maroulia
Μαρούλι: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο για μία ολόκληρη εβδομάδα με ένα έξυπνο κόλπο
Πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για μία ολόκληρη εβδομάδα με ένα έξυπνο κόλπο αποθήκευσης 5 λεπτών
Μαρούλι: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο για μία ολόκληρη εβδομάδα με ένα έξυπνο κόλπο