Στήριξη στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Απριλίου
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ συμμετέχει στις αυριανές πανελλαδικές προγραμματισμένες δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας.

Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα ομοσπονδιών και σωματείων, ανάμεσά τους και η ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους στην Έρευνα σε κοινό αγώνα για να απαιτήσουμε από κοινού την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για τις/τους εργαζόμενες/ους στον χώρο της Έρευνας γίνεται ολοένα και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη υπεράσπισης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος έχουν ως κοινό παρονομαστή την υπερεντατική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την καταστροφή των οικοσυστημάτων στο βωμό του κέρδους. Ένα μοντέλο ανάπτυξης που μόνο δυστοπικές προβλέψεις φέρνει για το άμεσο μέλλον των ανθρώπινων κοινωνιών και του ίδιου του πλανήτη. Με αφορμή λοιπόν την αυριανή μέρα μένουμε ενεργοί και στηρίζουμε από κοινού μαζί με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα, τις αυριανές κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, τις συνεντεύξεις τύπου. Την 7η Απριλίου 2020, προωθούμε τις προγραμματισμένες δράσεις, στις 21:00 όλοι/ες στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.

 

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Ζητάμε την πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.
  • Ζητάμε άμεση χρηματοδότηση για υποδομές και προσλήψεις στην έρευνα, στην εκπαίδευση, στην υγεία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα