Ο καιρός τρελάθηκε: Καταιγίδες στα βόρεια, ζέστη στα νότια
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι τα δύο διαφορετικά πρόσωπα

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο από την Παρασκευή βρίσκεται στον Κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει τις επόμενες ημέρες νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι τα δύο διαφορετικά πρόσωπα, με τα οποία θα εμφανιστεί, το ένα στα νότια και το άλλο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρα μας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

   Σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά τμήματα, που βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά και τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Τα σημαντικότερα φαινόμενα αναμένονται αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου, με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες να είναι έντονες στα κεντρικά τμήματα. Την Κυριακή, 5 Απριλίου, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια.

   Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία το Σάββατο θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας μας. Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

   Αντίθετα, σχετικά ψυχρές αέριες μάζες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

   Θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως και την Κυριακή, με την έντασή τους να φτάνει τα οκτώ έως εννέα μποφόρ και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο την Κυριακή τα δέκα μποφόρ, ενώ αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στα νότια τμήματα, κυρίως το Σάββατο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Οι Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και επαγγελματική επιλογή. Η εισαγωγή τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες...
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Zhejiang-University
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Η Κίνα ανεβαίνει, τα αμερικανικά πανεπιστήμια αμφισβητούνται - Το Χάρβαρντ πέφτει στην τρίτη θέση – Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην κορυφή
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ με ευρώ
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά
Δεν είναι οι συσκευές που δουλεύουν, αλλά εκείνες που «περιμένουν» – και ανεβάζουν αθόρυβα τον λογαριασμό
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά