Κορονοϊός: Πολύ χαμηλά η Ελλάδα σε αριθμό κρουσμάτων συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης (Διάγραμμα)
Με περίπου 1000 επιβεβαιωμένα, η χώρα μας βρίσκεται αρκετά μακριά από τους αριθμούς άλλων κρατών όπως η Ελβετία, η Γαλλία και η Γερμανία

Ελπίδες για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα δημιουργεί η είδηση πως ο επιπολασμός της νόσου Covid-9 στην Ελλάδα βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε σύγκριση με την Ιταλία, την Ελβετία την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον αριθμό των κρουσμάτων, με περίπου 1000 επιβεβαιωμένα.

diagramma koronoios

Η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερα από 6000 κρούσματα σε διάστημα 22 ημερών από την εμφάνιση του ιού. Ακολουθεί η Ελβετία με περίπου 5900 κρούσματα σε διάστημα 25 ημερών από τα πρώτα κρούσματα, ενώ η Ισπανία έχει καταγράψει 5500 κρούσματα σε διάστημα 20 ημερών από τα πρώτα κρούσματα.

Η Γαλλία μέσα σε 30 ημέρες από τα πρώτα κρούσματα κατέγραψε 5500 κρούσματα, ενώ η Γερμανία καταγράφει 5900 μέσα σε 26 ημέρες από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα. Όσον αφορά την Μεγάλη Βρετανία καταγράφονται περίπου 5900 κρούσματα μέσα σε 37 ημέρες από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων.

Όπως φαίνεται λοιπόν από τα παραπάνω στοιχεία η Ελλάδα καταγράφει αυτά τα στοιχεία, γιατί όπως επισημαίνουν και ξένα μέσα πήρε γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, η απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς ιδιαίτερο λόγο αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

troxaio-motosykleta
Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα
Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα στα αυτοκίνητα (V2V) αλλά και στις υποδομές (V2I), μέσω του οποίου θα...
Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα
nixia
Το άγνωστο σύμπτωμα στα νύχια που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα
Ο καρκίνος είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που εμφανίζεται όταν μη φυσιολογικά κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο
Το άγνωστο σύμπτωμα στα νύχια που μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πνεύμονα